Στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από το Πεκίνο

Την ανακοίνωση έκανε η Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του αείμνηστου δις αργυρού Ολυμπιονίκη

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του «Olympic Day Run» με την τελετή βράβευσης των συνδιοργανωτών φορέων, χορηγών, ομοσπονδιών, δήμων, χορηγών επικοινωνίας, φορέων υποστήριξης, συλλόγων και σωματείων, διασωστών και μοτοσικλετιστών, δρομέων και εθελοντών οι οποίοι στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση του 2022.

Το «Olympic Day Run» GREECE 2022 υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2022 στη Θεσσαλονίκη και τον Ιούνιο του 2022 στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για έναν θεσμό που έφερε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή  το 2018 στην Ελλάδα.

Τα τιμώμενα πρόσωπα καλωσόρισαν ο Στέλιος Αγγελούδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και η Κυριακή Ουδατζή, διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και γενική διευθύντρια του «Olympic Day Run» Greece.

Η βραδιά ξεκίνησε με τη Δώρα Τσαμπάζη, τη σύζυγο του αείμνηστου δις Αργυρού Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, όπου ανακοίνωσε την παραχώρηση στο Μουσείο του Μεταλλίου που κατέκτησε ο Αλέξανδρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008» το οποίο θα εκτεθεί στη Μόνιμη Έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες».

«Ο Αλέξανδρος, ο Ολυμπιονίκης που έκανε την Ελλάδα περήφανη με το ήθος του και με το μεγαλείο των αθλητικών του επιδόσεων, στήριζε το Ολυμπιακό Μουσείο από την 1η στιγμή της ίδρυσης του, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δράσεις, εκπαιδευτικές και αθλητικές. Το Αργυρό Μετάλλιο του 2008, του αγαπημένου Αλέξανδρου θα βρίσκεται πλέον στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, δίπλα στην αγωνιστική του ενδυμασία που ο ίδιος δώρισε, ως παρακαταθήκη και έμπνευση για τους χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στα Προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας του Ολυμπιακού Μουσείου», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Ακόμη μια σημαντική στιγμή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν η απονομή του τίτλου της Πρέσβειρας Πολιτιστικού Προγράμματος «Olympic Day Run» Greece 2023, στην Ευγενία Μανωλίδου. Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008», η κ. Μανωλίδου συνέθεσε τη συμφωνία «Δύο Πολιτισμοί, Ένα Πνεύμα» την οποία παρουσίασε, διευθύνοντας την Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Δραματικού Χορού της Κίνας, υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Πεκίνο.

Στη συνέχεια απονεμήθηκε ο τίτλος της Πρέσβειρας για το «Family Run» 2023, που θα γίνει στο πλαίσιο του «Olympic Day Run» Greece 2023, στην Άννα Ευθυμίου, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης. «Το 1ο Family Run (2018) που υλοποίησε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, επιστρέφει φέτος ακόμα πιο δυναμικά προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο της οικογένειας στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας, ακολουθώντας την έμπνευση του επίσημου ιδρυτή των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ‘’Pierre De Coubertin’’», τονίζεται από τους διοργανωτές.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της βραδιάς ολοκληρώθηκε με μελωδίες πιάνου από τον μόλις 8 ετών Εμμανουήλ Κουτσάκη, που συνέθεσε και παρουσίασε επίσημα στο κοινό, τον Επίσημο Ύμνο του «Olympic Day Run» Greece. Ο Εμμανουήλ από το 2022 είναι ο πρεσβευτής /ambassador του Σχολικού Αγώνα των 1,5km. Ο μικρός Εμμανουήλ συγκίνησε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το κοινό με την εξαιρετική του σύνθεση, που οδήγησε τον διευθυντή του Αριστοτελείου Κολλεγίου κο Γκροζούδη σε ανακοίνωση Τιμητικής Υποτροφίας Σπουδών για τον νεαρό καλλιτέχνη.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε.Θεσ/νίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Νοτοπούλου, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη Νικόλαος Βάρδας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσ/νίκης Πέτρος Λεκάκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Σοφία Σαουρίδου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Αθλητισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος Προσχολικής Αγωγής & Αθλητισμού Δήμου Σερρών Ιωάννης Γάτσιος, ο Πρόξενος Καναδά Παντελής Πετμεζάς, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου και Επίτιμος Πρόξενος Ιταλίας Χρήστος Σαραντόπουλος, ο Αργυρός Ολυμπιονίκης Δημήτρης Μούγιος, Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τομπούλης, ο Υποδιοικητής Τμήματος Τροχαίας Θέρμης Αστυνόμος Α’ Αλέξανδρος Κανλής, ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Στέφανος Κλαδάκης, η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λένα Παπία, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο Χρήστος Παππάς Μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Σαουλίδης και η Έλενα Ρουσάκη από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης, καθώς και πλήθος άλλων εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας. Επιπλέον, το παρόν έδωσαν τα Μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κος Βράμπας και κος Βασιλειάδης, εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών Καλαθοσφαίρισης, Ιστιοπλοΐας, Κωπηλασίας, Ιππασίας, Καράτε, Τοξοβολίας, Χειροσφαίρισης, Γυμναστικής, Μοντέρνου Πεντάθλου, Ατόμων με Αναπηρίες, οι Ολυμπιονίκες Τασούλα Κελεσίδου, Ευαγγελία Ψάρρα και η Olympian/Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ‘’Pyeongchang 2018’’ Σοφία Ράλλη.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε τιμητικά και η Voria.gr.

«Για την καταλυτικής σημασίας συμμετοχή τους στον Αγώνα, βραβεύθηκαν οι ομάδες εθελοντών, οι Διασώστες, οι Μοτοσικλετιστές και φυσικά οι Δρομείς – η ψυχή του αγώνα – χωρίς την ενεργό και ενθουσιώδη συμμετοχή των οποίων – τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο», σημειώνεται από τους διοργανωτές και τονίζεται πως «το κύμα υποστήριξης του μοναδικού στην χώρα Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φέτος!  Ένα νέο Ολυμπιακό ταξίδι ξεκινά στις 2 Απριλίου 2023, με το 6ο ‘’Olympic Day Run’’στην Θεσσαλονίκη».

  

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο