Στο φως και άλλη υπόθεση ψευτογιατρού: «Θεράπευε» νευρολογικούς ασθενείς με ενέσεις από νερό!

Μέχρι και 20.000 ευρώ η ένεση  

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η δράση ενός απατεώνα ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό υποσχόταν θεραπεία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευροεκφυλιστικές νόσους, υποχρεώνοντάς τους να διακόψουν την κανονική θεραπεία τους θέτοντας τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, ο ψευτογιατρός και φυσικοθεραπευτής στην πραγματικότητα, έστελνε τους ασθενείς σε Γερμανό γιατρό στη Στουτγάρδη, ο οποίος ήταν σε συνεννόηση με τον εν Ελλάδι απατεώνα.
Ο ψευτογιατρός που είχε την έδρα του στην Αθήνα, υποσχόταν μια δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων. Αφού τους παρότρυνε διακόψουν τη θεραπεία που λάμβαναν, τους οδηγούσε σε γιατρό στη Στουτγάρδη στη Γερμανία. Αποτέλεσμα ήταν οι 5-6 ασθενείς να χάσουν την ζωή τους.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πολύμηνη έρευνα της υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι οι ενέσεις ήταν νερό. Ρωτήθηκαν οι γιατροί αν στέκει η θεωρία περί βλαστοκυττάρων και είπαν ότι πρόκειται για κάτι που έχει αρχίσει σε πειραματικό στάδιο, αλλά δεν τα δίνουν φυσικοθεραπευτές και ότι ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ασθενείς φέρεται να πλήρωναν 15-20.000 ευρώ για την κάθε ένεση, ενώ υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν 150.000-200.000 ευρώ. Τα θύματα του απατεώνα ήταν από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Χίο, την Κέρκυρα και άλλες περιοχές.
makthes.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο