Στο Δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο εντάσσεται η ανατολική περιφερειακή οδός Αλεξανδρούπολης

Ο νέος οδικός άξονας συμπεριλαμβάνεται στην Εθνική Οδό 2 που ξεκινά από τα Αλβανικά Σύνορα, διέρχεται από Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και καταλήγει στους Κήπους

Στο Δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο της χώρας εντάσσεται η ανατολική περιφερειακή οδός της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στη φάση κατασκευής της. Όπως αναφέρεται σε απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο νέος οδικός άξονας ανήκει στο Δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο ως Εθνική Οδός 2 «Αλβανικά Σύνορα – Βατοχώρι – Πισοδέρι – Φλώρινα – Έδεσσα – Γιαννιτσά – Νέα Χαλκηδών – Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια -Αμφίπολις – Καβάλα – Τοξότες – Ξάνθη – Πόρτο Λάγος – Κομοτηνή – Μέση – Αλεξανδρούπολη – Φέρρες – Αρδάνιον – Γέφ. Έβρου».
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το οδικό τμήμα, δεν είναι χαρακτηρισμένο αλλά αποτελεί σε συνδυασμό με την υπό μελέτη «Δυτική Περιφερειακή Αλεξανδρούπολης» βελτίωση/ παραλλαγή της υφιστάμενης Εθνικής Οδού 2 .
Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση η περιφερειακή οδός Αλεξανδρούπολης :
• Χωροθετείται στα όρια του ΓΠΣ Αλεξανδρούπολης και αποβλέπει στη διοχέτευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την Κομοτηνή, την Εγνατία Οδό, χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης.
• Κατασκευάζεται επί της χάραξης της προβλεπόμενης από το Σχέδιο Πόλης Περιμετρικής οδού Αλεξανδρούπολης (τμήμα της οποίας είναι ήδη διανοιγμένο) και διατρέχει το βόρειο και ανατολικό όριο του Σχεδίου Πόλης.
• Το προβλεπόμενο εύρος για την περιμετρική οδό από το Σχέδιο Πόλης είναι 26μ στο μεγαλύτερο μήκος εκτός από κάποιες θέσεις που περιορίζεται στα 20μ. Στον χώρο του λιμένα, η χάραξη της συνδετήριας οδού έχει καθοριστεί στα πλαίσια των έργων του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
• Η ανατολική περιφερειακή Αλεξανδρούπολης (ΧΘ.0+000 έως ΧΘ.3+030) θα έχει διατομή διαχωρισμένης κυκλοφορίας με πλάτος οδοστρώματος 6,00μ και κυκλοφορούμενο πλάτος 6,50μ (δύο λωρίδες των 3,25μ ανά κατεύθυνση), λωρίδες καθοδήγησης (0,25μ εξωτερικά και 0,69 εσωτερικά) και πλάτος της κεντρικής διαχωριστικής νησίδας 2,12μ. Η τυπική διατομή της οδού είναι σύμφωνη και με την προτεινόμενη από τους κανονισμούς τύπου γ4ν. Ο κλάδος σύνδεσης με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης θα αρχίζει από την ΧΘ.3+030 και θα τελειώνει στη ΧΘ.3+542,17.
• Θα λειτουργεί σαν κλειστός οδικός άξονας η είσοδος και έξοδος στο οποίο θα επιτρέπεται μόνο μέσω των ισόπεδων κόμβων που βρίσκονται στις ΧΘ.0+000, ΧΘ.1+382 και ΧΘ.2+830. Επίσης θα υπάρχουν παράπλευροι οδοί κατά μήκος και εκατέρωθεν αυτής.
Με την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης βελτιώνονται οι συνθήκες οδικής ασφάλειας, τόσο για την διερχόμενη, όσο και για την τοπική κυκλοφορία.
Εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή σύνδεση με την Εγνατία Οδό, την Κομοτηνή, το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και το αεροδρόμιο «Δημόκριτος».
Η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ) είναι η αρμόδια Υπηρεσία και συνηγορεί στην ένταξη του εν λόγω οδικού τμήματος στο Δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο.
Κ.Η.

1 Σχόλιο

  • Γιώργος
    Posted 3 Μαΐου 2023 17:57 0Likes

    Ένα χάρτη (σχέδιο) για όλο αυτό που θα βρούμε;

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του