Στις 9 Νοεμβρίου η δίκη για το θάνατο της Δέσποινας και του αγέννητου μωρού της

Η δίκη είχε αρχικά οριστεί για τις 6/10, ωστόσο ζητήθηκε αναβολή, η οποία απορρίφθηκε – Κατηγορούμενοι δύο γιατροί, μία μαία και μία νοσηλεύτρια. «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο σύζυγος της Δέσποινας Κ. Μπακαλάκης

 της Κικής Ηπειρώτου

Για τις 9 Νοεμβρίου 2022 ορίστηκε εκ νέου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης η δικάσιμος για την υπόθεση του θανάτου της 37χρονης Δέσποινας Καραγεωργίου και του αγέννητου μωρού της, τον περασμένο Απρίλιο, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η Δέσποινα διένυε τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν διεκομίσθη βραδινές ώρες της 14ης Απριλίου 2021 στο νοσοκομείο με πολύ έντονους πόνους. Εκεί, διαγνώστηκε με ουρολοίμωξη, ενώ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες μόνη της σε θάλαμο του νοσοκομείου, χωρίς να έχει στο πλευρό της τον σύζυγό της, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας.

Κατηγορούμενοι είναι δύο γιατροί, μία μαία και μία νοσηλεύτρια, ενώ σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης που είχε δημοσιοποιήσει το καλοκαίρι ο σύζυγος της Δέσποινας, Κώστας Μπακαλάκης, «οι κατηγορίες αναφέρουν ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από αμέλεια και ότι το μοιραίο προκλήθηκε από τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους, ενεργώντας αντίθετα από ότι όφειλαν σε πολλά πράγματα, όπως αυτά ένα-ένα αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Επίσης η τρίτη κατηγορούμενη, κατηγορείται και για πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, με σκοπό να παραπλανηθούν οι διερευνώντες τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στη σημερινή διαδικασία, στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, μία εκ των κατηγορουμένων κατέθεσε αίτημα αναβολής, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου της, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε.

Στη σύντομη δήλωσή του, ο σύζυγος της θανούσης, αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, μας είπε: «Μια δύσκολη μέρα για μας, εν τέλει πιο δύσκολη απ’ ό,τι αναμέναμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη όμως και ελπίζουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη τελικά».

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το reportal.gr, η δίκη αναμένεται να είναι μαραθώνια, καθώς έκτος από τις τέσσερις κατηγορούμενες, έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 20 μάρτυρες.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του