Στήνουν απάτες και στον Έβρο με αφορμή το Power Pass

Καταγγελίες πολιτών που γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων δήθεν από υπαλλήλους λογιστικών γραφείων της περιοχής

Tο επίδομα του Power Pass χρησιμοποιούν, πλέον, ως «δόλωμα» οι επιτήδειοι για νέες τηλεφωνικές απάτες, έχοντας απλώσει τα πλοκάμια τους και στον Έβρο. Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Β. Έβρου, αρκετοί δικαιούχοι του Power Pass έχουν δεχθεί τελευταία περίεργες κλήσεις από δήθεν υπαλλήλους λογιστικών γραφείων.
Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι των λογιστικών γραφείων του Β. Έβρου, οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση του δικαιούμενου ποσού του επιδόματος, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).
«Ως Σύλλογος ζητάμε από τους πελάτες μας να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους. Διαβεβαιώνουμε τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από τους λογιστές, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking). Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, επιδοτήσεων και οποιασδήποτε μορφής άλλη ενίσχυση, πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση από τον υπεύθυνο φορέα, σε πιστωτικά ιδρύματα. Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Σύλλογος Λογιστών- Φοροτεχνικών Ελεύθερων Eπαγγελματιών Β. Έβρου καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία».
Σημειώνεται πως αυτή η τακτική παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, με τις καταγγελίες να έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κόσμος είναι υποψιασμένος και δεν πείθεται από τους δήθεν λογιστές. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως αυτή ενός άνδρα από την Πάτρα, ο οποίος έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη τους κωδικούς του λογαριασμού του, με αποτέλεσμα να κάνει «φτερά» το ποσό των 5.400 ευρώ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο