Στην τη βιομηχανική μονάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά  βρέθηκε ο Γ. Πλακιωτάκης

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεναγήθηκε στους χώρους της Εβρίτικης βιομηχανίας στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του, στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκε τη βιομηχανική μονάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Πλακιωτάκης, ξεναγήθηκε στους χώρους της βιομηχανικής μονάδας της Πρίσμα Ηλεκτρονικά, όπου του παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρονικών σε έργα Ναυτιλίας, Διαστήματος, CERN και Αμυντικού εξοπλισμού, με τεχνολογίες αιχμής για την υλοποίηση πολύπλοκων κατασκευών.

Με έμφαση στον κλάδο της Ναυτιλίας παρουσιάστηκε στον Υπουργό το καινοτόμο σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης πλοίων LAROS, σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα LAROS είναι ένα πολυδύναμο εργαλείο που παρέχει διάγνωση, πρόγνωση και έγκαιρη προειδοποίηση συλλέγοντας και μεταδίδοντας δεδομένα στο κέντρο ελέγχου σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο αφενός αυξάνονται οι επιδόσεις του εκάστοτε πλοίου, αφετέρου δε βελτιώνεται σημαντικά η ασφάλεια και η απόδοση λειτουργίας του. Σήμερα το LAROS μετράει πάνω από 550 εγκαταστάσεις σε πλοία της ποντοπόρου Ναυτιλίας και έχει βραβευτεί από τους Lloyds.
Έντονο το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού για τη δυναμική της Πρίσμα Ηλεκτρονικά, που ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα και προβάλει τη Χώρα διεθνώς, με τη θερμή παρότρυνσή του να συνεχίσουμε με ακόμη ποιο υψηλούς στόχους.
Παράλληλα ανέφερε τον θαυμασμό του στις ελληνικές επιχειρήσεις και δη στον ακριτικό Έβρο που παρέχουν υπεραξία στη χώρα παράγοντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Έκλεισε την τοποθέτηση του σημειώνοντας ότι  ο κλάδος της Ναυτιλίας είναι στην περίοδο υιοθέτησης της Τεχνολογίας και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και το προσωπικό της Πρίσμα Ηλεκτρονικά για την αποτελεσματική συμβολή τους στην προστιθέμενη αξία που παράγει η χώρα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του