Στην Ορεστιάδα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Παίδων-Κορασίδων

Με τη συμμετοχή 21 σωματείων από όλη τη χώρα και συνολικά 71 αθλητών και αθλητριών – Από σήμερα 28 Απριλίου έως και την Κυριακή 1 Μαϊου

Αθλητές, προπονητές, αλλά και γονείς πήραν τις… ανάσες τους και τις ώρες χαλάρωσης στις διακοπές του Πάσχα και μόλις μία εβδομάδα μετά από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων της Πάτρας ετοιμάζονται για την επόμενη… εξόρμηση σε αντίστοιχη αγωνιστική εκδήλωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στον μακρινό προορισμό της Ορεστιάδας, αλλά σε μία πόλη που και το άθλημα τιμά με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια και τις προϋποθέσεις πληροί για να οργανώσει πετυχημένα ένα σπουδαίο event και ν’ αφήσει ικανοποιημένες όλες τις αποστολές”.
Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά της η διοργανώτρια Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) για τη διοργάνωση της Ορεστιάδας, και συνεχίζει: “Η ακριτική Ορεστιάδα θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στο νέο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» από σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου έως την Κυριακή 1 Μαΐου. Το περιμένει πώς και πώς, όχι μόνο γιατί η εξαιρετική της δραστηριότητα έχει να κάνει και με τις μικρές ηλικίες, αλλά και γιατί ήθελε από καιρό μία μεγάλη διοργάνωση. Μην ξεχνάμε ότι το περασμένο φθινόπωρο επρόκειτο να πραγματοποιήσει διεθνές τουρνουά νέων (έχοντας μπει στο καλεντάρι των WTT Youth Contender του 2021), όμως δεν το κατάφερε λόγω περιορισμένου αριθμού στις δηλώσεις συμμετοχής.
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας) με συνδιοργανωτή τον δήμο Ορεστιάδας και τη συνδρομή του τοπικού Γυμναστικού Συλλόγου Φιλία. Περιλαμβάνει το ομαδικό και όλα τα ατομικά αγωνίσματα, συνεπώς θ’ αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας της περιόδου 2021-2022 σε επτά συνολικά αγωνίσματα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη και οι αριθμοί, με τους οποίους οδεύουμε προς την κορυφαία διοργάνωση για τα παιδιά έως 15 ετών, είναι οι ακόλουθοι:

  • Θα έχουν εκπροσώπηση 21 σωματεία απ’ όλη τη χώρα
  • Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 71 αγόρια και κορίτσια
  • Στο ομαδικό οι συνολικές συμμετοχές είναι 16.
  • Δέκα στους παίδες και 6 στις κορασίδες.
  • Στο απλό παίδων είναι να πάρουν μέρος 46 αθλητές και αντίστοιχα στο απλό κορασίδων 25 αθλήτριες.
  • Στο διπλό παίδων έχουν δηλώσει 22 ζευγάρια, στο διπλό κορασίδων 13 και στο διπλό μικτό (που επανεμφανίζεται και σε αυτόν τον θεσμό ύστερα από 12 χρόνια), 25 ζευγάρια.

Την Τρίτη του Πάσχα έγινε η κλήρωση των γκρουπ για το ομαδικό, στην Ορεστιάδα επί των παρόντων θ’ ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για τα ατομικά αγωνίσματα. Μεγάλο ατού της Ορεστιάδας το ότι θα εμφανίσει εξαιρετικό εξοπλισμό για το άθλημα. Το είχε προμηθευτεί από το διάστημα, που προετοιμαζόταν για το διεθνές τουρνουά νέων (το WTT Youth Contender, που ήταν να διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2021 και δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω περιορισμένων δηλώσεων συμμετοχής) και περιλαμβάνει τραπέζια, φιλέ, τάραφλεξ κ.α. σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης έγινε σκίαση με ειδικά χαρτιά σε όλα τα τζάμια από όπου θα μπορούσε να περάσει φυσικό φως.
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε συνολικά 8 αγωνιστικά τραπέζια. Το ομαδικό ανοίγει το πρόγραμμα και το πρώτο ωράριο είναι σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου στις 15:00. Σε ξεχωριστό χώρο του γυμναστηρίου θα λειτουργήσει προθερμαντήριο με 4 τραπέζια.
radioevros.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο