Στην ΕΡΤ το «ένα φεστιβάλ για τη Σαμοθράκη»

Το «ένα φεστιβάλ για τη Σαμοθράκη» διοργανώνει  για δεύτερη χρονιά φέτος από τις 28 Απριλίου μέχρι και την 1η Μαΐου η θεατρική εταιρεία Πεδίο Τέχνης σε συνεργασία με την εταιρεία  Collective Strates και Ομάδα εθελοντών που κατοικούν στο νησί.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Βένια Σταματιάδη μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το θέμα.

«Το φεστιβάλ μας είναι πολυθεματικό, δηλαδή υπάρχει μουσική, θέατρο, υπάρχουν εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες, υπάρχει ένα DJ πάρτι στο τέλος για το κλείσιμο του φεστιβάλ, υπάρχει ένα κυνήγι θησαυρού, το οποίο είναι στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, είναι μία δράση για παιδιά εναλλακτικής επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου. Είναι ένα πολυθεματικό φεστιβάλ και ανάλογα με τη χρονιά φέρνει ας πούμε κοντά στο νησί κι άλλες τέχνες, διαφορετικές κάθε φορά», ανέφερε αρχικά η Βένια Σταματιάδη.

«Η συνεργασία μας με τους ντόπιους είναι καταπληκτική, πραγματικά έχουμε πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος βοηθάει και βοηθάει με την καρδιά του, έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ, εμάς ήταν και στόχος μας αυτός, άλλωστε από την αρχή γι’ αυτό επιλέγουμε να γίνει περίοδο εκτός τουριστικής σεζόν. Το κάνουμε πιο νωρίς γιατί στόχος μας είναι να μπορέσει να απευθυνθεί και να συνδιαμορφωθεί με τους κατοίκους του νησιού, να απευθυνθεί πρώτα σε αυτούς. Δηλαδή η λογική γενικά του φεστιβάλ είναι το νησί να εμπνεύσει τις τέχνες, όχι να έρθουν τέχνες απ’ έξω στο νησί οπότε επιλέγουμε μία εποχή, που βάζει σαν κέντρο τους κατοίκους και όχι τουρίστες, που θα έρθουν αργότερα, είναι δηλαδή συνειδητή επιλογή», πρόσθεσε η ίδια.

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του