Στην Αλεξανδρούπολη η αφρόκρεμα της ελληνικής κολύμβησης

Αρχίζει στην Αλεξανδρούπολη το μεγάλο χειμερινό ραντεβού της κολύμβησης στο οποίο θα αγωνιστούν τα μεγαλύτερα ονόματά της

Η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται, το ερχόμενο τριήμερο (17-19 Φεβρουαρίου) την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση για την Κολύμβηση, στον χειμερινό κύκλο αγώνων, τους Πανελλήνιους Χειμερινούς αγώνες OPEN, στους οποίους και συμμετέχει όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής κολύμβησης.

Μεταξύ των άλλων, στο Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης, θα δώσουν το παρόν, οι Απόστολος Χρήστου, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος, Δημήτρης Μάρκος, Απόστολος Παπαστάμος, Απόστολος Σίσκος, Βασίλης Σοφικίτης, Άλκης Κυνηγάκης, Σάββας Θώμογλου, Κώστας Μερετσόλιας, Αρκάδιος Ασπουγαλής, Κώστας Εγγλεζάκης, Γιώργος Σπανουδάκης, Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Μαρίλεια Δρασίδου, Γεωργία Δαμασιώτη, Αντωνία Ρακοπούλου, Άρτεμις Βασιλάκη, Χαρά Αγγελάκη, Ελένη Κοντογεώργου, Ηλέκτρα Λεμπλ κ.ά.

Την Παρασκευή (17/2) αρχίζουν στις 09.30 (προκριματικοί), 15.30 (τελικές σειρές) και 18.00 (τελικοί), το Σάββατο (18/2), 09.30 (προκριματικοί), 17.10 (τελικοί), ενώ τη  Κυριακή (19/2), 09.30 (προκριματικοί), 15.00 (τελικές σειρές) και 16.45 (τελικοί).

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο (16.50).

Οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από το KOE TV

Η διοργάνωση των Χειμερινών αγώνων OPEN αποτελούν κριτήριο πρόκρισης (με την επίτευξη των σχετικών ορίων) για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων, μέσα στο 2023.

Οι Χειμερινοί αγώνες θεσπίστηκαν το 1963. Από το 1980 έως το 1985, οι αγώνες, διεξάγονταν σε Αθήνα (Νότος) και Θεσσαλονίκη (Βορράς), ενώ 19 διοργανώσεις έχουν γίνει σε πισίνα 25μ. και οι υπόλοιπες σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (50μ.). Το 2009, για πρώτη φορά οι αγώνες έγιναν στην ελληνική περιφέρεια (Βόλος).

Την 3ετία 1977 – 79 δεν έγιναν οι αγώνες, όπως και το 2021 λόγω COVID 19.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Γιάννης Ζαμπούκης – Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στην Αλεξανδρούπολη για πρώτη φορά τόσο μεγάλους αγώνες κολύμβησης. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς, όχι μόνο για να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας σε ένα υψηλό επίπεδο διοργάνωσης, αλλά και για να συστήσουμε σε ένα εξειδικευμένο αθλητικό κοινό την Αλεξανδρούπολη. Τα στελέχη της ΚΟΕ και οι κορυφαίοι αθλητές που έχουν ξανά έρθει εδώ στο παρελθόν γνωρίζουν το πόσο καλό είναι το κολυμβητήριο μας. Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό, το εξοπλίζουμε, το συντηρούμε σωστά και γι’ αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για τους αγώνες αυτούς».

Βασίλης Δελησταμάτης –  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τους ανθρώπους της ΚΟΕ στην Αλεξανδρούπολη. Η πόλη μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτές τις ημέρες. Ο αθλητισμός θα είναι ο πρωταγωνιστής αυτό το τριήμερο και το κοινό της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους κορυφαίους του αθλήματος στην χώρα. Η απόφαση της ΚΟΕ να εντάξει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα την Αλεξανδρούπολη αποτελεί τιμή και για εμάς. Επιπρόσθετα πολλοί αθλητές θα γνωρίσουν από τις ομορφιές της Αλεξανδρούπολης».

Μιχάλης Κούγκουλος – Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜ-Θ ΚΟΕ: «Η διοργάνωση είναι η σημαντικότερη του χειμερινού κύκλου της κολύμβησης για την Ομοσπονδία. Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το γεγονός χρειαζόταν η αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου, της Περιφέρειας και των χορηγών. Θέλω τους ευχαριστήσω λοιπόν όλους γιατί χωρίς την συμπαράσταση τους δεν θα ήμασταν εδώ. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που μεταξύ άλλων διεκδικούν πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ιωάννης Νάτσιος – Αντιπρόεδρος ΚΟΕ:  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, καθώς και όλους τους χορηγούς που αγκαλιάσανε την διοργάνωση. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος που έχει ένα τέτοιο κολυμβητήριο και τέτοιους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την κολύμβηση. Είναι πάντα δίπλα μας εδώ και πολύ καιρό. Η διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη που γίνεται στην χώρα μας και είναι στην Αλεξανδρούπολη. Η ελίτ του αθλήματος θα είναι εδώ. Αγωνίζονται για πρόκριση στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα και πρέπει να ξέρετε ότι η Ομοσπονδία δεν δίνει αυτούς τους αγώνες σε οποιαδήποτε πόλη. Τους έδωσε στην Αλεξανδρούπολη γιατί το αξίζει. Για τον λόγο αυτό το επόμενο βήμα της ΚΟΕ θα είναι να δώσουμε στην Αλεξανδρούπολη μία διεθνή διοργάνωση. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι ένα από τα καλύτερα χειμερινά που έχουν γίνει. Καλή επιτυχία σε όλους».

Βαγγέλης Κοζομπόλης – Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης ΚΟΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήρθα άλλες τρεις φορές τα τελευταία δύο χρόνια για προετοιμασία Εθνικής ομάδας ή για αγώνες. Πραγματικά η πρώτη μου εντύπωση ήταν καταπληκτική και από το κολυμβητήριο και από τις εγκαταστάσεις και σε επίπεδο φιλοξενίας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη διοργάνωση και θεωρώ ότι θα δώσει ένα περεταίρω έναυσμα στην τοπική κοινωνία να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με το άθλημα. Πιστεύω ότι θα έχει και αγωνιστική επιτυχία. Περιμένουμε σπουδαίες κούρσες, επιτυχίες και οι αθλητές θα φέρουν πιο κοντά τον κόσμο στην κολύμβηση».

Όλγα Στούρα – Μέλος Προεθνικής Ομάδας Νέων Γυναικών/Αθλήτρια Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης: «Κολυμπάω σε αυτό το κολυμβητήριο που θα γίνουν οι αγώνες πολλά χρόνια και νιώθω περηφάνια που θα κολυμπήσουν εδώ όλοι αυτοί οι κορυφαίοι αθλητές. Στις υπέροχες εγκαταστάσεις του κολυμβητήριου που θα απολαύσουν όλοι, έχει συμβάλει φυσικά ο Δήμος και τον ευχαριστούμε για αυτό. Στην διοργάνωση έχω ως στόχο ένα ατομικό ρεκόρ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Τάσος Κούγκουλος – Μέλος Εθνικής Ομάδας Ανδρών/Αθλητής Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο και την Περιφέρεια που μας χάρισαν αυτούς τους αγώνες. Είναι η πρώτη μας μεγάλη στάση στην αγωνιστική μας χρονιά. Όπως και σε κάθε αντίστοιχο αγώνα θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αφού η ελίτ του αθλήματος θα είναι εδώ. Ευελπιστώ για το καλύτερο δυνατό και γιατί όχι για ένα ρεκόρ».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο