Στην αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Έναντι ποσού 1,4 εκ ευρώ, με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως «Μέγαρο Πολιτισμού»

της Κικής Ηπειρώτου

Το ενδιαφέρον του για να προβεί στην αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, επί της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου, αναμένεται να υποβάλει και επίσημα προς τη διοίκηση της Τράπεζας, εκτός απροόπτου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, μετά από την ειδική συνεδρίαση που θα γίνει για το θέμα αύριο Τετάρτη στις 13.30 το μεσημέρι.
Το εν λόγω κτίριο, μετά την αποχώρηση των υπηρεσιών της Τράπεζας από την πόλη μας, τίθεται προς πώληση έναντι ποσού 1.410.000 ευρώ, το οποίο κρίθηκε ως ιδιαίτερα χαμηλό, τόσο λόγω του μεγέθους, της αρχιτεκτονικής αξίας, της θέσης και των υψηλών προδιαγραφών των εγκαταστάσεων, όσο και σε σύγκριση με τις τιμές πώλησης αντίστοιχων κτιρίων ιδιοκτησίας της Τράπεζας στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η τακτική της ΤτΕ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, είναι να δίνει προτεραιότητα για την πώληση των ακινήτων της σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά από συναντήσεις και επαφές στην Αθήνα και την αλληλογραφία που ακολούθησε, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως η Τράπεζα εξέφρασε πριν λίγες μέρες την προτίμησή της να πουλήσει το  κτίριο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα καταβάλει το τίμημα σε 4 ετήσιες δόσεις, προτού εξετάσει τις προτάσεις που ήδη υπάρχουν από την ελεύθερη αγορά. Για το λόγο αυτό, ζητείται από τον Δήμο να εκδώσει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με έγκριση από τα 2/3 του σώματος, μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οπότε ξεκινούν οι θερινές διακοπές για το ΔΣ της Τράπεζας και μέχρι 10-15/9 δεν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις και δεν λαμβάνονται αποφάσεις.
Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του  κτιρίου, αξίζει να αναφερθεί πως διαθέτει 24 μέτρα πρόσοψης, η συνολική του έκταση είναι 1.050 τ.μ., διαθέτει υπόγειο, ισόγειο, ημιώροφο, 1ο και 2ο όροφο. Κτίστηκε πριν περίπου 20 χρόνια, υπάρχει δυνατότητα δόμησης για ακόμη 1.000 τμ.  και εσωτερικά καλύπτεται κυρίως από μάρμαρο και άλλα υψηλής αισθητικής διακοσμητικά στοιχεία,  ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης και θα μπορούσε να στεγάσει εκθέσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καϊσας σημείωσε πως επειδή το θέμα είναι έκτακτο λόγω των χρονικών περιορισμών, δεν προβλέπεται να γίνει συζήτηση και θα πρέπει να μπει σε ψηφοφορία. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους που τόνισαν πως για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για ερωτήματα και προτάσεις απόόποιον το επιθυμεί. Ο Δήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι εάν υπάρξει καθυστέρηση από τον Δήμο, τότε το κτίριο μπορεί να καταλήξει σε ιδιώτες, καθώς ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από γνωστά brands, όπως είπε. Οι σύμβουλοι επέμειναν ότι θα πρέπει να συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση, κι έτσι συμφωνήθηκε να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Τετάρτης 20/7, στις 2, μόνο για αυτό το θέμα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο