Στην 8η παγκόσμια συνάντηση για την οδική ασφάλεια η Ελλάδα, με την οργάνωση SOS τροχαία εγκλήματα

H  8η Παγκόσμια  Συνάντηση για τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και για την οδική ασφάλεια θα λάβει χώρα από τις 3-13 Μάρτη στο Ελ Σαλβαδόρ.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  Πανελλαδικής οργάνωσης SOS Τροχαία Εγκλήματα, Καίτη Μακρή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Μακρή, έκανε λόγο για τεράστια κενά από πλευράς πολιτείας, η οποία αφήνει ατιμώρητους οδηγούς που οδηγούν ενώ έχουν πιει, ή έχουν κάνει χρήση ουσιών. Αφήνει ατιμώρητους και όσους έχουν εγκαταλείψει το θύμα μετά από σύγκρουση.

«Έχουμε προτείνει πολλές φορές να ενσωματωθούν αυτά στον ποινικό κώδικα, αλλά οι κυβερνήσεις δεν μας ακούν. Έχουμε ζητήσει να ενσωματωθεί το μάθημα της οδικής ασφάλειας και της ανθρώπινης συμπεριφοράς στα σχολεία, αλλά και εκεί δεν εισακουόμαστε. Στόχος  είναι να καθιερωθεί ως ανώτατο όριο ταχύτητας εντός του αστικού ιστού μιας πόλης τα 30χλμ/ωρα», τόνισε η κ. Μακρή.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο 1,3 εκ. συνάνθρωποί μας χάνουν την ζωή τους στην άσφαλτο σε ολόκληρη την Γη. Κάθε μέρα 154 συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη, από τροχαία σύγκρουση.

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο