Στη Θάσο τα πρώτα θετικά δείγματα στη βρετανική μετάλλαξη

Είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης  που εντοπίζονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εντωμεταξύ,  το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου  έγινε γνωστό από τον Νομίατρο Καβάλας Χρήστο Παπαδόπουλο ότι και τα έξι δείγματα από τη Θάσο που εστάλησαν στο Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης ως «ύποπτα» να έχουν προκληθεί από στέλεχος της «βρετανικής μετάλλαξης» του νέου κορονοϊού, αποδείχθηκαν θετικά!

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, πρόκειται για τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης κορονοϊού που εντοπίζονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τα μέχρι στιγμής δείγματα που έχουν βρεθεί σε όλη τη χώρα να ξεπερνάνε τα 400.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι περαιτέρω κινήσεις και οι όποιες σκέψεις για λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων στο νησί της Θάσου ανήκουν στον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

«Ήμασταν σχεδόν σίγουροι προτού στείλουμε τα δείγματα για έλεγχο ότι πρόκειται για στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης, λόγω της πολύ εύκολης μετάδοσης», σημείωσε ο Νομίατρος, συμπληρώνοντας όμως ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του Covid-19 μπορεί μεν να μεταδίδεται με ραγδαίο τρόπο, ωστόσο οι ασθενείς δεν φαίνεται να νοσούν βαρύτερα από τον ιό.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο