Στη Μηλιά Τριγώνου του δήμου Ορεστιάδας το μικρότερο εκλογικό τμήμα του Έβρου

Σε σχολεία, χώρους πρώην σχολικών μονάδων και κοινοτικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τα περισσότερα εκλογικά τμήματα του Έβρου, ωστόσο υπάρχουν και πενήντα εκλογικά τμήματα του νομού, που βρίσκονται σε χωριά, και τα οποία θα λειτουργήσουν είτε σε αίθουσες συλλόγων, είτε σε ΚΑΠΗ, είτε σε αγροτικά ιατρεία είτε σε αίθουσες εκκλησιών.
Τα μεγάλα εκλογικά τμήματα, με αριθμό εκλογέων που μπορεί και να ξεπερνά και τα 550 άτομα, βρίσκονται στις έδρες των δήμων, ενώ υπάρχουν και εκλογικά τμήματα στα οποία οι εγγεγραμμένοι είναι πολύ λιγότεροι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκλογικό τμήμα του οικισμού Πεύκων (Λουτρών) του δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει 95 εγγεγραμμένους.
Αντίστοιχα, στον δήμο Ορεστιάδας το μικρότερο σε αριθμό εγγεγραμμένων εκλογικό τμήμα είναι αυτό της Μηλιάς (89 εγγεγραμμένοι), στον δήμο Διδυμοτείχου είναι το εκλογικό τμήμα Βρύσης Ελαφοχωρίου (114 εγγεγραμμένοι) και στον δήμο Σουφλίου είναι το εκλογικό τμήμα Ταύρης (175 εγγεγραμμένοι).
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αριθμοί των εγγεγραμμένων των συγκεκριμένων εκλογικών τμημάτων απέχει πάρα πολύ από τον αριθμό των κατοίκων των συγκεκριμένων οικισμών, οι οποίοι μετριούνται σε 2-3 δεκάδες.
 ΕΡΤ Ορεστιάδας
(Φωτό: Δημήτρης Καδόγλου)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του