Στη διαδικασία εκτίμησης του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την απόκτηση του κτιρίου είτε μέσω αγοράς είτε μέσω μακροχρόνιας ενοικίασης. Στόχος η αξιοποίησή του κυρίως για πολιτιστικούς σκοπούς

της Κικής Ηπειρώτου

Στη διαδικασία της εκτίμησης του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος, στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, προχωρά ο Δήμος, προκειμένου να μπορέσει να το αξιοποιήσει κυρίως για πολιτιστικούς σκοπούς, είτε μέσω αγοράς είτε μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, όπως αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της Κοινότητας.
Πιο συγκεκριμένα, μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος, η Διοίκηση της Τράπεζας επιθυμεί να πουλήσει το κτίριο, έναντι ποσού 1,4 εκ ευρώ. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτησή του και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνήθηκε να εξεταστεί πέρα από το ενδεχόμενο αγοράς και αυτό της μακροχρόνιας ενοικίασης.

Το διάστημα αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της ΤτΕ βρίσκεται σε διακοπές, με τις εξελίξεις, από τα μέσα Σεπτέμβρη και ύστερα να προβλέπονται «πυκνές». Δεδομένο θεωρείται το ενδιαφέρον και από ιδιώτες, δίχως ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής.
Ένα από τα βήματα που πρέπει να κάνει ο Δήμος, ώστε να είναι έτοιμος να συνδιαλλαγεί με την Τράπεζα, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 18/8. Εκεί, συζητήθηκε εκτάκτως το θέμα της έγκρισης των όρων της μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης, για την “Παροχή Υπηρεσίας Εκτίμησης Ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος”, καθώς, όπως αναφέρθηκε, οι ημερομηνίες είναι πιεστικές και κρίνεται απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.
Με τη μελέτη αυτή, που θα κοστίσει γύρω στις 2.500 ευρώ, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα εξασφαλίσει την Έκθεση Εκτίμησης Ακινήτου της Τράπεζας, βήμα που θεωρείται απαραίτητο για τη συνέχεια της διαδικασίας. H Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να αποσταλεί πρόσκληση σε εταιρείες εκτίμησης ακινήτων που δραστηριοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να καταθέσουν τις προσφορές τους.
Υπέρ ψήφισαν 4 μέλη της Επιτροπής, λευκό ψήφισαν 3, οι κ.κ.Λαμπάκης, Γκοτσίδης, Δευτεραίος, οι οποίοι αμφισβήτησαν την αιτιολογία του εκτάκτου του θέματος και ζήτησαν να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

1 Σχόλιο

  • Γεώργιος Ούστογλου
    Posted 24 Αυγούστου 2022 21:46 0Likes

    Κική έπρεπε να ζητήσουν την δωρεά του κτιρίου απ την ΤΤΕ για να εξιλεωθεί η Τράπεζα που απογύμνωσε τον Έβρο απ μιά Κρατική Υπηρεσία.

Αφήστε ένα σχόλιο