Στη Δαδιά με αγάπη από τον Άγιο Αθανάσιο!

Τα νυκτόβια αρπακτικά πουλιά είναι είδη με μεγάλη οικολογική αξία, καθώς αποτελούν βασικούς θηρευτές των μικρών τρωκτικών, συμβάλλοντας σημαντικά στον έλεγχο των πληθυσμών τους. Το γεγονός αυτό τα καθιστά πολύ ωφέλιμα για τη γεωργία.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ευχαριστεί θερμά το Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου για την προσφορά τεχνητών φωλιών, καθώς και τους γονείς των μικρών μαθητών για την δωρεά αυτή! Για την τοποθέτηση των τεχνητών φωλιών θα επιλεχθούν κατάλληλες τοποθεσίες σε παλιές αποθήκες και σε δέντρα μέσα στο δάσος, οι οποίες προσεγγίζουν τις συνθήκες που επιλέγουν τα συγκεκριμένα πουλιά για να φωλιάσουν.
« Είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους, καθώς πολλές φωλιές αυτών των ειδών είχαν καταστραφεί από την πυρκαγιά του 2023. Ευελπιστούμε στην επιτυχία του εγχειρήματος και  θα παρακολουθούμε συστηματικά τις φωλιές για να καταγράψουμε την χρήση τους από τα πουλιά. Κάθε τέτοια προσφορά, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας και αλληλεγγύης στο δύσκολο έργο μας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η υποστήριξή σας είναι ανεκτίμητη για εμάς και σας ευχαριστούμε πολύ και πάλι» αναφέρουν οι άνθρωποι της Μονάδας Διαχείρισης.
Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr