Στάση εργασίας των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Διεκδικούν ένταξη στα βαρέα & ανθυγιεινά, μονιμοποίηση εκτάκτων, χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από covid ως εργατικό ατύχημα κτλ

Πλήρη στήριξη από το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων «Η Ενότητα» και το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου

Στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με στάση εργασίας από τις 9:00 ως τις 15:00, συμμετέχουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Έβρου.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, θα υπάρξει και συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10.30. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, που όλο αυτό το διάστημα έχουν σηκώσει ένα απίστευτο βάρος λόγω της πανδημίας, δίχως να έχουν στηριχθεί όσο θα έπρεπε από την πολιτεία, διεκδικούν:

  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Χαρακτηρισµό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχηµα
  • Μονιµοποίηση εκτάκτων
  • Ισχυρή ∆ηµόσια Υγεία µε επαρκή στελέχωση και χρηµατοδότηση
  • Αυξήσεις στους µισθούς
  • Επαρκή µέτρα ατοµικής προστασίας

Στήριξη του αγώνα των υγειονομικών από Εργατικό Κέντρο Έβρου

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζει την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των μόνιμων εργαζομένων άλλα και των συμβασιούχων στην καθαριότητα, σίτιση, ιματισμό και φύλαξη  του ΠΓΝΑ και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

«Η μεγάλη αυτή υγειονομική και οικονομική κρίση επανέφερε τα δημόσια αγαθά στο προσκήνιο,η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει τα θεμελιώδη  αγαθά με πρώτο την υγεία, την δωρεάν, δημόσια υγεία για όλους» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΕ.

Εμποροϋπάλληλοι: Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία κατά των υγειονομικών!

Στον αγώνα τους συμπαρίσταται το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου «Η ενότητα».

Όπως αναφέρει σε παρέμβασή της, «τις τελευταίες μέρες οι πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, “Αγ. Σάββας” κ.ά.) διώκονται γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας. Η κυβέρνηση, μπροστά στο τρίτο κύμα πανδημίας, ένα χρόνο πλέον μετά το ξέσπασμά της, έχει χαρίσει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ομίλους του τουρισμού, των αερομεταφορών. Έτρεξε να αγοράσει περιπολικά και εξοπλισμό καταστολής (όχι τις αύρες, αυτές τις είχε αγοράσει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ) και θέλει να φέρει επιπλέον χιλιάδες ειδικούς φρουρούς, κάμερες και αστυνομία σε Πανεπιστήμια, Μετρό, και όπου αλλού φανταστούν. Αλλά επιμένει να μην προσλαμβάνει οδηγούς για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δασκάλους για τα σχολεία, υγειονομικό προσωπικό για τα νοσοκομεία! Και φυσικά αφήνει ανεξέλεγκτους τους χώρους δουλειάς, όπου κυριαρχούν τα «υγειονομικά πρωτόκολλα κερδοφορίας» της εργοδοσίας».

Παράλληλα, καλεί Σωματεία και φορείς της Αλεξανδρούπολης να σταθούν δίπλα-δίπλα με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται στην πύλη του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ.

Μεταξύ των διεκδικήσεων που υπογραμμίζει η «Ενότητα» είναι:

«-Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

-Καμία σκέψη για εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει ήδη μεγάλη αύξηση της βαρειάς νοσηρότητας και της θνητότητας από λοιπές παθήσεις.

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

-Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους σε συνδυασμό με επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σταθερά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της επιδημίας στην κοινότητα (τύπου Sentinel).

-Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες υγείας, στις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος (απομόνωση κλπ.) σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθών κ.λπ.) των εργαζόμενων που νοσούν ή μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο