Σταϊκούρας: Τρίτη, Τετάρτη οι μεγάλες πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής

“Πολύ πρόωρη” η συζήτηση για το αν μπορούν να αυξηθούν σε οκτώ οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ

«Η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην βδομάδα» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επίσης, γνωστοποίησε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1η Ιουλίου 2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.

Αντίστοιχα, παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στο myDATA μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021.

Αναφορικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια για πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία «θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο».

Μάλιστα, την ίδια ώρα τόνισε πως τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ανά μήνα από τον Μάιο και έπειτα.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ πρόωση τη συζήτηση για το αν μπορούν να αυξηθούν σε οκτώ οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο