Σταϊκούρας: Τρίμηνη η ενίσχυση στα καύσιμα – Από Ιούλιο η εφαρμογή της

Απέρριψε τη λογική «δώσε κι άλλα», λέγοντας ότι είναι σα να ζητάς να αυξηθεί το έλλειμμα

Ορίζοντα τριμήνου θα έχουν οι νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικός Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μίλησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Δεν αποκάλυψε περισσότερα σχετικά με το ύψος των νέων παρεμβάσεων αλλά και τον τρόπο που θα χορηγηθούν, παραπέμποντας στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό. Στο ερώτημα εάν θα πρόκειται για «γενναία» παρέμβαση απάντησε ότι είναι σχετικό καθώς για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία αλλά και για πολίτη ψίχουλα. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι οι έως τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά γενναίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πάνω από τα μισά έσοδα του Μαΐου είναι από τον ΕΝΦΙΑ

  • Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι την υπέρβαση των φόρων ροκανίζουν μέτρα και παρεμβάσεις εκτός προϋπολογισμού και αναφέρθηκε συγκεκριμένα:
    Παρεμβάσεις στο ρεύμα – 1,1 δισ. ευρώ
  • Παρεμβάσεις στα καύσιμα έως σήμερα 200 εκατ. ευρώ (100 εκατ. το fuel pass/ 100 εκατ. στο diesel)
  • Παρέμβαση στο ΦΠΑ 250 εκατ. ευρώ
  • Παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ 370 εκατ. ευρώ
    Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι και πως η Ελλάδα έχει δώσει περισσότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή μάλιστα που έχει το υψηλότερο χρέος της Ευρώπης. Πρόσθεσε πως φέτος αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα δαπανών και συνεπώς η λογική «δώσε κι άλλα» συνιστά εισήγηση αύξησης του ελλείμματος.
    makthes.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο