Στα ύψη παραμένουν (ακόμη) οι τιμές των καυσίμων στον Έβρο  

Κάρτα καυσίμων: Τα ποσά επιδότησης με παραδείγματα και η διαδικασία

Μικρή αποκλιμάκωση καταγράφεται το τελευταίο τριήμερο στις τιμές της βενζίνης στην αντλία, με τις τιμές σε πολλά πρατήρια, κυρίως στην Αλεξανδρούπολη, να κινούνται λίγο χαμηλότερα από τα 2 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο, ο χθεσινός μέσος όρος στην τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης σε επίπεδο Έβρου έφτασε τα 2,12 ευρώ. Οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν πως η τάση υποχώρησης, διεθνώς, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και η μείωση των τιμών θα γίνει πιο αισθητή.  

Οι πτωτικές τάσεις αποτυπώθηκαν και στη μέση πανελλαδική τιμή της βενζίνης. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων του υπουργείο Ανάπτυξης η αμόλυβδη πωλούνταν την Τετάρτη κατά 2,095 όταν την Τρίτη ήταν στα 2,106 ευρώ το λίτρο.  

Ωστόσο, μπορεί οι διεθνείς τιμές να έπεσαν, όμως οι δεξαμενές των πρατηρίων είναι γεμάτες με ακριβότερη βενζίνη γιατί ο κόσμος έχει περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις του και δεν υπάρχει κατανάλωση.  

Πρατηριούχοι εκτιμούν ότι  από την ερχόμενη εβδομάδα, θα δούμε την τιμή της βενζίνης να πέφτει κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο, ενώ μόλις αδειάσουν οι δεξαμενές και γίνει αγορά με νέα τιμολόγια που θα έχουν φθηνότερες τιμές, τότε θα φανεί και η διαφορά της τιμής στο πρατήριο, διευκρίνισε. 

Αποκλίσεις μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας 

Σε ό,τι αφορά τη  μέση τιμή πώλησης των καυσίμων στον Έβρο, στις 17/3 και σε σύγκριση με τις 11/3 διαμορφώθηκε ως εξής: 

Αμόλυβδη 95 οκτ.  2,12 ευρώ το  λίτρο (11/3: 2,09)  

Αμόλυβδη 100 οκτ. 2,23 ευρώ το λίτρο (11/3: 2,23)  

Πετρέλαιο κίνησης  1,99 ευρώ το λίτρο (11/3: 1,93)  

Πετρέλαιο θέρμανσης 1,61 ευρώ το λίτρο (11/3: 1,59)   

Να σημειωθεί πως παρατηρούνται αποκλίσεις μεταξύ των τιμών στα πρατήρια της Αλεξανδρούπολης και του βορείου Έβρου. Για παράδειγμα, χθες, η απλή αμόλυβδη στην Αλεξανδρούπολη ξεκινούσε από 1,99 ευρώ το λίτρο, ενώ στο Δήμο Ορεστιάδας από 2,04. Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο κίνησης, στα πρατήρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης πωλούνταν από 1,65 ως 1,85, ενώ στην Ορεστιάδα ξεκινούσε από 1,83 ευρώ το λίτρο. 

Κάρτα καυσίμων: Τα ποσά επιδότησης με παραδείγματα και η διαδικασία

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο