Στα θρανία επέστρεψε σήμερα το 80% των μαθητών του Έβρου

Τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής διαπίστωσε ο προϊστάμενος της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Στέργιος Αποστολακούδης

Της Κικής Ηπειρώτου

Περίπου οι 8 στους 10 μαθητές της Γ’ Λυκείου επέστρεψαν σήμερα στα θρανία, πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των Λυκείων του Έβρου, μετά από το μεγάλο «διάλειμμα», λόγω κορωνοϊού. Με όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, και την τήρηση των αποστάσεων, η πρώτη ομάδα των μαθητών της Γ’ Λυκείου, έκανε κανονικά σήμερα τα μαθήματά της, δίνοντας αύριο, Τρίτη, την «σκυτάλη» στη δεύτερη ομάδα των μαθητών.

Όπως είπε μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Στέργιος Αποστολακούδης, έχοντας συγκεντρώσει τα στοιχεία από τα 2/3 των Λυκείων του νομού, έχει επιστρέψει το 80% των μαθητών, ενώ απουσιάζει περίπου το 6% των εκπαιδευτικών, κυρίως λόγω αναρρωτικών αδειών. Επισκεπτόμενος νωρίτερα ο ίδιος τα 4 ημερήσια Γενικά Λύκεια και τα δύο Επαγγελματικά Λύκεια της Αλεξανδρούπολης διαπίστωσε την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των θρανίων, όπως ακριβώς προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και τη διάθεση αντισηπτικών τόσο μέσα στις τάξεις, όσο και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Επιπλέον, όπως τόνισε, δίχως να είναι υποχρεωτικό, οι περισσότεροι καθηγητές φορούν μάσκα, όπως και κάποιοι από τους μαθητές, ενώ με τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων, ο μέσος όρος μαθητών ανά αίθουσα φτάνει περίπου τους 10.

Την ερχόμενη εβδομάδα, επιστρέφει η Α’ και Β’ Λυκείου, όπως και οι τρεις τάξεων των Γυμνασίων, με τις ίδιες προϋποθέσεις και κανόνες. Όπως και στη Γ’ Λυκείου, οι μαθητές των άλλων τάξεων είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες και θα κάνουν τα μαθήματά τους εκ περιτροπής: Η μία ομάδα, την πρώτη εβδομάδα θα προσέλθει τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, η δεύτερη ομάδα Τρίτη-Πέμπτη και την επόμενη εβδομάδα οι δύο ομάδες θα αλλάξουν μέρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολακούδης, όλα είναι έτοιμα για την ομαλή επιστροφή των μαθητών, δίχως προβλήματα και με απόλυτη ασφάλεια.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις κάμερες εντός των αιθουσών, ο Προϊστάμενος της Β’ βάθμιας τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση του τρόπου διδασκαλίας και των τεχνικών λεπτομερειών, από την πλευρά του Υπουργείου. Έκανε λόγο για ένα ευαίσθητο θέμα που σίγουρα χρήζει ειδικού χειρισμού.

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο