Στα Ρίζια του Έβρου θα βουτήξουν φέτος οι χειμερινοί κολυμβητές της Ορεστιάδας

Τα τελευταία χρόνια, έχουν συνηθίσει να μας εκπλήσσουν, έτσι θα κάνουν και φέτος! Οι ατρόμητοι χειμερινοί κολυμβητές της Ορεστιάδας, πέρυσι από τις Πρέσπες, δήλωναν πανευτυχείς και ευλογημένοι, που αξιώθηκαν να πέσουν στα παγωμένα νερά των Πρεσπών για να κρατήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν ευλογία, ενώ προπέρυσι είχαν βρεθεί στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου γνωστός πλοιοκτήτης ναύλωσε δωρεάν δρομολόγιο για την μεταφορά κατοίκων από διπλανά νησιά.

Φέτος, παραμένουν ατρόμητοι και θαρραλέοι, αλλά δεν ταξιδεύουν για άλλη μέρη, καθώς αποφάσισαν να παραμείνουν στην πατρίδα τους και να πέσουν στα παγωμένα νερά των Ριζιών.

Ζητούν την στήριξη όλων μας για να πάρουν κουράγιο και να συνεχίσουν με το ίδιο κέφι και την ίδια διάθεση να διαφημίζουν τον τόπο μας από άκρη σε άκρη και να γιορτάσουμε μαζί τους την ημέρα των Θεοφανείων, έτσι ώστε να τους δείξουμε και έμπρακτα την αγάπη μας και ότι αναγνωρίζεται ο κόπος τόσων χρόνων να διατηρηθεί αυτή η παράδοση, υπενθυμίζοντας παράλληλα, πως τραγουδούσαν των εθνικό μας ύμνο στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου κάτω από αντίξοες συνθήκες με περίσσια περηφάνεια.

Η παρουσία μας θα τους δώσει μεγάλη χαρά…

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Φέτος βουτάμε στο τόπο μας, βουτάμε στα Ρίζια, βουτάμε για να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς που είστε εδώ και κρατάτε θερμοπύλες σε αυτές τις δύσκολες εποχές, όπως κάναμε το 2022 στο Καστελλοριζο και όπως κάναμε το 2023 στις Πρέσπες. Ο καθένας βάζοντας το λιθαράκι του, κρατάμε τον τόπο ζωντανό. Γι΄ αυτό λοιπόν όλος ο Έβρος είναι καλεσμένος φέτος την ημέρα των Θεοφανείων για την καθιερωμένη μας πλέον βουτιά στο χωριό Ρίζια του βορείου Έβρου. Σας περιμένουμε όλους”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του