Στ.Κελέτσης: Αίτημα για άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού για τον Αγριόχοιρο στον Έβρο

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει λόγο “για λόγους δημοσίου συμφέροντος”

Την άρση της απαγόρευσης του Αγριόχοιρου σε Βόρειο και Νότιο Έβρο ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Θόδωρο Σκυλακάκη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σταύρος Κελέτσης.
Ειδικότερα, ο Υφυπουργός στο έγγραφο του αναφέρει: «Mετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, που αφορά στην αποτροπή της εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) στο Βόρειο και Νότιο Έβρο, παρακαλούμε για την άρση της θήρας στις περιοχές που δεν έχουν καεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές και σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από αυτές».
Σημειώνεται ότι η Αφρικανική πανώλη είναι ζωονόσος που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ενώ αντίθετα η εξάπλωσή της απειλεί με καταστροφή την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα των χοίρων. Όπως υπογραμμίζει στο έγγραφό του ο κ.Κελέτσης «η απομείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων καθώς και η ενεργητική και παθητική επιτήρηση που γίνεται από τις ομάδες κυνηγών, αποτελεί το πλέον βασικό μέτρο για τον έλεγχο της ΑΠΧ και κατ’επέκταση της προστασίας της κτηνοτροφίας της περιοχής και της χώρας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του