Σωτήριο το «Κανάλι της Αδριανούπολης» για πλημμύρες του Έβρου στην τουρκική πλευρά

Πετυχημένο θεωρείται το έργο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2015

Με την κατασκευή ενός νέου τεχνητού καναλιού, παράλληλου με την ροή του ποταμού Έβρου, η Τουρκία επιχειρεί να βάλει τέλος στα καταστροφές που προκαλούν στον εύφορο κάμπο της Αδριανούπολης, τα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Έβρου. Ο Έβρος, που πηγάζει από την Βουλγαρία και αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, προκαλεί συχνά πλημμύρες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις δύο περιοχές των συνόρων.

sav2

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι εργασίες κατασκευής του νέου καναλιού ξεκίνησαν το 2015 από το υπουργείο Δασών και Υδάτων και το μήκος του έφτασε τα 7 μ. Το έργο λειτουργεί ως διώρυγα αποστράγγισης αλλά και για αντιπλημμυρική προστασία, με στόχο την πρόληψη πλημμυρών αλλά και για αρδευτική χρήση στα παρακείμενα χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα. 
Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, λόγω των τελευταίων έντονων καιρικών φαινομένων, το νέο κανάλι λειτούργησε απόλυτα αποτρέποντας πλημμυρικά προβλήματα εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού που κατέβασε ο Έβρος από την Βουλγαρία. Όπως ανακοινώθηκε σε όλο το μήκος των πλημμυρικών περιοχών, θα κατασκευαστούν διαδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας μήκους 22 χιλιομέτρων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο