Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων: “Να απαγορευτεί η εργασία σε όσους νοσούν”

“Η κυβέρνηση τιμωρεί τους εργαζόμενους γονείς, που νοσούν τα παιδιά τους, δίνοντας ειδική άδεια 4 ημερών με το 50% των αποδοχών”

Παρέμβαση για τη νέα τροπολογία της κυβέρνησης, με την οποία νομιμοποιείται η εξ’ αποστάσεως εργασία όσων νοσούν, ενώ κόβονται στο μισό οι αποδοχές των γονέων που έχουν παιδιά που νοσούν, πραγματοποίησε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου “Η Ενότητα”.

Πιο αναλυτικά:

Αφού πρώτα η κυβέρνηση μείωσε την περίοδο της καραντίνας στις 5 μέρες, αποδεικνύοντας πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν έχουν στο επίκεντρο την προστασία της υγείας αλλά τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τα κέρδη τους, αφού διασφάλισε το να μην υπάρχει, έτσι κι αλλιώς, ικανός χρόνος ανάρρωσης για τους εργαζομένους, τώρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα.

Με νέα τροπολογία νομιμοποιεί την εξ ΄ αποστάσεως εργασία των νοσούντων κλείνοντας το μάτι στις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να τους απασχολούν ακόμη και όταν νοσούν! Την ίδια στιγμή τιμωρεί τους εργαζόμενους γονείς, που νοσούν τα παιδιά τους, δίνοντας ειδική άδεια 4 ημερών με το 50% των αποδοχών και η 5η μέρα που θα αναγκαστούν να λείψουν, θα καλυφθεί με κάποια άλλη άδεια που δικαιούνται.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο  να είναι σε επαφή  με το σωματείο!

  • Να μην περάσει η απαράδεκτη και ντροπιαστική τροπολογία στην πράξη!
  • Να απαγορευτεί η εργασία σε όσους νοσούν.
  • Να εξασφαλιστεί άδεια ειδικού σκοπού σε όσους έχουν στην ευθύνη τους παιδιά ή ηλικιωμένους, χρονικά επαρκής και χωρίς καμία επιβάρυνση των ίδιων των εργαζομένων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο