Σνόμπαραν την Ορεστιάδα …. Ακυρώθηκε το διεθνές open νέων στο πινγκ πονγκ

Ακυρώθηκε το WTT Youth Contender της Ορεστιάδας, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από τη 1 έως τις 7 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς”. Ο λόγος είναι οι λίγες δηλώσεις συμμετοχής ειδικά στις κατηγορίες των κοριτσιών.

Αφού έληξε και με την παράταση προχτές η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής ο διοργανωτής Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας και οι αρμόδιοι της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) συζήτησαν για πολλή ώρα πιθανή λύση, όμως στο τέλος οδηγήθηκαν αναγκαστικά στην απόφαση για ακύρωση του διεθνούς τουρνουά νέων. Είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη γενικά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση υπό την έννοια ότι καταβλήθηκε πολύς χρόνος και κόπος για την προετοιμασία των αγώνων κι επιπλέον υπήρχε η μεγάλη επιθυμία να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας στις μικρές ηλικίες.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι στο όπεν, που ήταν για τις ηλικίες κάτω των 13, των 15, των 17 και των 19 ετών, δήλωσαν τελικά από την Ελλάδα 31 παιδιά (21 αγόρια και 10 κορίτσια). Οι συνολικές δηλώσεις όμως, ήταν περιορισμένες (περίπου 50), ειδικά στα κορίτσια η ανταπόκριση από το εξωτερικό ήταν πολύ μικρή κι όλα αυτά οδήγησαν στη ματαίωσή του όπεν.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, ο Εβρος και η Ορεστιάδα φαίνεται πέφτουν μακριά. Τι κι αν οι αθλητές του βορείου Έβρου, με τιτάνια προσπάθεια αποδεικνύουν συνέπεια και επενδύουν στο άθλημα, αγωνιζόμενοι σε κάθε τουρνουά ανεξαρτήτως πόλης;  Για την υπόλοιπη χώρα αποδεικνύεται πως δεν ισχύει κάτι ανάλογο και μας σνομπάρουν…. Κρίμα

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο