Σκληρή η πραγματικότητα στην εστίαση: Μέτριο το καλοκαίρι, δεν το σώζουν ούτε οι Αμερικανοί στρατιώτες…

Για τη χαμηλή κίνηση και τις υπερβολές με τα 7.000 αβγά στα ΜΜΕ της Αθήνας, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – «Η κίνηση δεν είναι σταθερή, υπάρχουν καταστήματα που δουλεύουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα»

Την πραγματική διάσταση του φετινού καλοκαιριού, που δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο… καταπληκτικό, όσο προβάλλεται από αθηναϊκά ΜΜΕ, λόγω της παρουσίας Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη, δίνουν οι επαγγελματίες της εστίασης που κάνουν λόγο για ένα όχι πολύ  καλό καλοκαίρι, με κίνηση που δεν είναι σταθερή και με αρκετά μαγαζιά να δουλεύουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα.
Μετά από τα δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν σχεδόν από το σύνολο των πανελλαδικών sites, πολύς κόσμος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν, τελικώς, κατοικεί σε άλλη πόλη. Οι υπερβολές για τους Αμερικάνους που… κατασπάραξαν χιλιάδες αβγά και κρέατα και οι τίτλοι ότι με αυτό κατάφεραν και «άλλαξαν τη ζωή της πόλης», προβάλουν μία εντελώς στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας. Όπως λένε οι επαγγελματίες της εστίασης, ναι μεν τονώθηκε η κίνηση με τους Αμερικάνους, αλλά δεν είναι αυτή η καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
«Όλο αυτό με τα χιλιάδες αυγά που κατανάλωσαν οι Αμερικανοί, είναι μια υπερβολή κάποιων ΜΜΕ και sites της Αθήνας, που στηρίχτηκαν σε μία δήλωση ενός επαγγελματία, ο οποίος χαριτολογώντας είπε ότι τελείωσαν τα αυγά στην Αλεξανδρούπολη…», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου, Νίκος Γεωργιάδης, «όντως ήταν τονωτική η κίνηση στην πόλη τις δύο φορές που τα αμερικανικά πλοία έφτασαν στο λιμάνι, όμως αυτή δεν είναι η εικόνα της καθημερινότητας στην εστίαση». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Αλεξανδρούπολη, τις καθημερινές, δεν είναι περιοχή υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως τα νησιά ή η Αθήνα», ενώ δεν παρέλειψε να παρατηρήσει ότι μέχρι τώρα, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι πολύ καλό και τα μηνύματα, προς το παρόν, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. «Η κίνηση δεν είναι σταθερή, υπάρχουν καταστήματα που δουλεύουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα με όσους έρχονται στην Αλεξανδρούπολη από άλλες περιοχές του νομού ή από κοντινές περιοχές των γειτονικών χωρών, ενώ και ο καιρός δεν ευνόησε ιδιαίτερα, αφού ήδη 1-2 Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού έχουν χαθεί εξαιτίας των καιρικών συνθηκών». Συμπερασματικά, από τα έως τώρα στοιχεία, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «σίγουρα, φέτος δεν υπάρχει η εικόνα και οι καταναλώσεις προηγούμενων ετών».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο