Σκανδαλίδης: «Μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία στις εκλογές, θα καθορίσουμε τις εξελίξεις»

Του Νικόλαου Πετρίδη

Ανοιχτή συνέλευση με κεντρικό ομιλητή τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ά Αθηνών Κώστα Σκανδαλίδη, πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του κόμματος στην αίθουσα το7υ Δημοτικού Θεάτρου της Αλεξανδρούπολης, με θέμα «Αυτοοργάνωση του Κόμματος και πορεία προς το Συνέδριο». Στην εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η Γραμματέας της Ν.Ε. Έβρου κα Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, παρευρέθηκαν μέλη και στελέχη του κόμματος.

Στην έναρξη της συζήτησης ο κος Σκανδαλίδης στάθηκε στο νέο άλμα που επιχειρεί να κάνει η παράταξη, και το οποίο ξεκίνησε με αφετηρία την προεκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος η οποία έγινε με πολιτικό πολιτισμό, διάλογο και προτάσεις για την εξέλιξη του Κινήματος. «Στο άλμα αυτό ώθηση έδωσε η συμμετοχή 270.000 μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αυτές, αριθμός που αποδεικνύει ότι υπάρχει μια αστείρευτη δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού, που μπορεί να εμπιστευτεί ξανά το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει αυτόν τον κόσμο τον απογοητευμένο να τον ενεργοποιήσουμε ξανά, να ασχοληθεί με την οργάνωση του κόμματος και τα κοινά στον αγώνα που κάνουμε» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως εκλέξαμε έναν νέο άφθαρτο αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Στην Κεντρική Επιτροπή ο πρόεδρος ανέφερε δυο λέξεις για την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, αναγέννηση και αυτοοργάνωση. Αναγέννηση διότι ξεκινάμε από την φθορά του παλιού και προχωράμε με το νέο που γεννιέται. Βλέπουμε στην Ευρώπη να κυβερνάνε πάλι σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα ξανά. Υπάρχουν ομοιότητες με την εποχή του 1974 και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου ανέφερε, όπου ένα κόμμα του 13% το έκανε σταδιακά σε λίγα χρόνια κόμμα εξουσίας. Έτσι και τώρα έχουμε ένα στόχο στην αύξηση των ποσοστών μας, η οποία μπορεί να είναι και μεγαλύτερη με την δυναμική που έχουμε. Αυτό η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχουν καταλάβει και ενώ μας αγνοούσαν τώρα άρχισαν να μας υπολογίζουν, όπου μέχρι και ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν συμβιβαζόνταν με τίποτα λιγότερο από την αυτοδυναμία, να αρχίσει να σκέφτεται την συνεργασία για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η νέα γενιά της παράταξης, να οργανώσει το κόμμα»

Για την αυτοδιοργάνωση, πρέπει με την βοήθεια και των παλαιότερων η νέα γενιά της παράταξης, να οργανώσει το κόμμα ξανά μέσω της δημιουργίας και της επανεκκίνησης των τοπικών οργανώσεων μέσα από τις εκλογές που θα γίνουν για τις νομαρχιακές επιτροπές. Όπως κι εμείς αναφέρει, με την Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε από τόπο σε τόπο να οργανώνουμε, έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Και σ’αυτό βοηθάει πλέον και η ψηφιακή εποχή που ζούμε μέσω της τεχνολογίας.Υπάρχει μια ιδέα που υλοποιείται ήδη όπου θα μπορούν οι πολίτες μέσω της τεχνολογίας, να επικοινωνούν και να θέτουν ερωτήματα στο κόμμα και να παίρνουν απαντήσεις, από τα στελέχη που θα επανδρώσουν αυτήν την πρωτοβουλία συμμετοχής του πολίτη. Είμαστε οι πρώτοι διδάξαντες το πώς οργανώνεται ένα κόμμα, απλά θα πρέπει να το ξανακάνουμε σε αυτές τις συνθήκες».

«Θα καθορίζουμε τις εξελίξεις»

Όπως τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία στις εκλογές, θα είμαστε μέσα στις εξελίξεις και θα τις καθορίζουμε. Είμαστε υπερήφανοι με ότι κατάφερε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια. Κάναμε όμως και την αυτοκριτική μας, δικά μας στελέχη τιμωρήθηκαν και αναλάβαμε την μεγάλη ευθύνη μετά το 2009 που παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα από την κυβέρνηση Καραμανλή. Ότι καλό έχει γίνει στον τόπο είναι από εμάς, από το 1981. Ότι υποσχέθηκε ο Ανδρέας το έκανε. Αύξηση 30% του κατώτατου μισθού, τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα από την ΕΟΚ, δημιουργία του ΕΣΥ και άλλα πολλά. Η σημερινή δεξιά κυβέρνηση κατασπατάλησε εν μέσω πανδημίας 47 δις χωρίς πραγματικό αντίκρισμα για το μεγαλύτερο ποσό από αυτά και δεν γνωρίζουμε που πήγαν τόσα χρήματα».

Μετά την τοποθέτησή του, τον λόγο έλαβαν μέλη και φίλοι του κόμματος, τα οποία και τοποθετήθηκαν για την μελλοντική πορεία του κόμματος προς το συνέδριό του τον Μάϊο αλλά και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο