Σημαντικές ελλείψεις στο Γραφείο Ασύλου στην Αλεξανδρούπολη

Επίσκεψη της υποψήφιας βουλεύτριας Έβρου του ΚΚΕ Βάνα Δινδίνη

Χωρίς υπηρεσιακό όχημα, χωρίς τους απαραίτητους διερμηνείς, αλλά και χωρίς όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης. Η κατάσταση με τις ελλείψεις δεν είναι άγνωστη, ωστόσο επανήλθε στην επικαιρότητα πρόσφατα, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί η υποψήφια βουλεύτρια του ΚΚΕ Βάνα Δινδίνη.
“Αναδείχθηκε ως βασικό πρόβλημα το γεγονός ότι το 1/3 των εργαζόμενων στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης είναι συμβασιούχοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το Δεκέμβρη του 2023 κινδυνεύοντας να μείνουν χωρίς δουλειά, με σοβαρές συνέπειες τόσο στους ίδιους τους όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στην Αλεξανδρούπολη κ. Μηταράκη δεν υπήρξε καμιά δέσμευσή του για την τύχη αυτών των συμβάσεων.
Άλλωστε την τελευταία δεκαετία έχει δημοσιοποιηθεί ουσιαστικά μόνο μία προκύρηξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (το 2017), χωρίς να λαμβάνονται ουσιαστικά υπόψη οι ανάγκες ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, όπως των εργαζομένων ΑΜΕΑ, για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλεψη κάλυψης θέσεων στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα ή να αναγκάζονται να μετακινηθούν στην πρωτεύουσα εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, με όποιες συνέπειες έχει αυτό ή να μην συμμετέχουν καθόλου στη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι έχουν χρόνια εμπειρία στην Υπηρεσία.
Σοβαρό ζήτημα παραμένει αυτό των ελλείψεων στη διερμηνεία!!, με αποτέλεσμα να “παγώνει” η διαδικασία καθώς δεν εξασφαλίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα των αιτούντων άσυλο να πραγματοποιείται η διαδικασία σε γλώσσα που κατανοούν. Ελλείψεις υπάρχουν επίσης σε υλικοτεχνική υποδομή, γραφική ύλη, αναλώσιμα, στη φύλαξη, εσχάτως και στην καθαριότητα των γραφείων!!. Το μοναδικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο εδώ και 2 χρόνια αφού επισκευάστηκε παραμένει στο συνεργείο καθώς δεν έχει εξοφληθεί η επισκευή του!!! Έτσι για τις αναγκαίες μετακινήσεις χρησιμοποιούνται τα οχήματα του προσωπικού, όπως και για τις υπόλοιπες ελλείψεις. Παράλληλα οι απαιτήσεις διεκπεραίωσης υποθέσεων αυξάνονται διαρκώς χωρίς την απαιτούμενη αύξηση του προσωπικού με αποτέλεσμα να στηρίζεται η υπηρεσία στο φιλότιμο των εργαζομένων σε αυτή”, περιγράφεται στην σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε την επίσκεψη.
reportal.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του