Σήμα Μητσοτάκη: Μέσα Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα, μαζί με τον τουρισμό

Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για την άρση των μέτρων “εντός ενός ευλόγου χρονικού διαστήματος” με ημερομηνία- ορόσημο τα μέσα Μαΐου, οπότε θα έχει ανοίξει ο τουρισμός, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως η επιτροπή για να συζητήσει τον εορτασμό του Πάσχα, ενώ η Εκκλησία ήδη έχει ανακοινώσει ότι  η Ανάσταση θα εορταστεί στις 9μμ του Μ/ Σαββάτου και ενώ η κυβέρνηση έχει παραπέμψει στους ειδικούς για το άνοιγμα της εστίασης, που είχε δρομολογηθεί για τις 4 Μαΐου.

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος. Mε προφανώς, ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test», σημείωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις».

news247.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο