Σέρρες: Τα παιδιά βιώνουν ακόμη τη στιγμή της φονικής έκρηξης

Ψυχολόγοι σε όλες τις αίθουσες περίμεναν τους μαθητές του 9ου δημοτικού Σερρών που επέστρεψαν και πάλι στο σχολείο

Στο σχολείο, εκεί που την περασμένη εβδομάδα έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής μετά από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, οι μαθητές. Ψυχολόγοι βρίσκονται σε όλες τις αίθουσες του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες και θα παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί καθώς οι μικροί μαθητές χρειάζονται υποστήριξη. Μάλιστα το πρώτο μάθημα που έκαναν όλες οι τάξεις στην πρώτη ώρα ήταν το «Διαχείριση απώλειας μαθητή – Σοκ θανάτου».
Τα παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονταν στο προαύλιο όταν η βαριά σιδερένια πόρτα έκοβε το νήμα της ζωής του 11χρονου, δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν από το μυαλό τους τις συγκεκριμένες σκηνές. Βιώνουν ξανά και ξανά τη μοιραία έκρηξη και τον θάνατο του συμμαθητή τους. «Κάθε πρωί που ξυπνάει θυμάται τη συγκεκριμένη στιγμή» έλεγε πατέρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, με τους γονείς να είναι πέρα από στεναχωρημένοι για το τραγικό περιστατικό, και προβληματισμένοι για τα δικά τους παιδιά.
Οι ψυχολόγοι θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες στις αίθουσες, παρόντες σε όλα τα μαθήματα, ενώ έχει προβλεφθεί στη συνέχεια να υπάρχει μόνιμα γραφείο ειδικού μέσα στη σχολική μονάδα.

Ζητά επιπλέον διερεύνηση η οικογένεια

Την ίδια στιγμή η πλευρά του μαθητή, μέσω του δικηγόρου της, κατέθεσε αίτημα για την αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στο πλαίσιο της προανάκρισης. Ζητά δηλαδή να γίνει διερεύνηση ευθυνών και να μπουν και νέα στοιχεία στη δικογραφία. Παράλληλα έχει ορίσει και τεχνικό σύμβουλο για να εξετάσει το περιστατικό.
reader.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο