Σέρρες: Αρνητές δεν στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους

Δεν δέχονται μάσκα και self test

Η είδηση πως υπάρχουν γονείς στις Σέρρες που δε στέλνουν τα παιδιά σχολείο εξαιτίας των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως οι μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. Παρόλα αυτά, οι γονείς της πολύτεκνης οικογένειας από της Σέρρες φαίνονται ανένδοτοι σχετικά με την παρουσία των παιδιών τους στο σχολείο λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των self test.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος πατέρας θεωρεί ότι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ για τη χρήσης μάσκας δήλωσε στην ΕΡΤ: «Άλλωστε όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνου». Γι’ αυτό το λόγο, όπως υποστήριξε, έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας. Τα τέσσερα αδέλφια, μαθητές δύο του Δημοτικού και δύο του Γυμνασίου, στην Αλιστράτη Σερρών δεν έχουν πάει σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα. Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σερρών, Στέλιος Ρίζος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε, ότι ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς, ότι τα παιδιά απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το μάθημα με αρκετές επιστολές από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Μητέρα: «Από πέρσι ήμουν αρνητική με αυτά τα μέτρα»

Η μητέρα των παιδιών Χριστίνα Καρακούση, σε δηλώσεις της στο newsbomb.gr, εμφανίστηκε αποφασισμένη να μη στείλει τα παιδιά της στο σχολείο μέχρι τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί κατά του κορονοϊού να καταργηθούν: «Από πέρσι ήμουν αρνητική με αυτά τα μέτρα. Δεν συναινώ σε καμία ιατρική πράξη ούτε όσον αφορά σε εμένα, ούτε όσον αφορά στα παιδιά μου. Ούτε self test, ούτε μάσκες. Ερχόντουσαν τα παιδιά σπίτι και ήταν γεμάτα σπυράκια από τις μάσκες. Δεν το άντεχαν άλλο αυτό. Με αυτά τα μέτρα παραβιάζεται το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στη συνέχεια η κυρία Καρακούση σημείωσε πως έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος διευθυντών και καθηγητών για αυτή την κατάσταση, προσθέτοντας πως έχει απευθυνθεί και στον εισαγγελέα: «Ένας από τους καθηγητές έκανε επίθεση σε ένα από τα παιδιά μου και είπε ότι αν δεν φορέσεις μάσκα οι γονείς σου θα καταλήξουν φυλακή. Έχουν ήδη μηνυθεί διευθυντές και καθηγητές και έχω κάνει καταγγελία και στον εισαγγελέα. Μιλάμε για παραβίαση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κορονοϊό. Υπάρχει αλλά δεν είναι αυτό που λένε, είναι μία γρίπη, γι’ αυτό είμαι και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

alphafreepress.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του