Σε τροχιά δημοπράτησης το νέο αστυνομικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Σύσκεψη για το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων πέντε αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας καθώς και άλλα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ελληνική Αστυνομία, μέσω ΣΔΙΤ, έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, του ΓΓ Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του ΓΓ ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκε η πορεία του έργου «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση κτιρίων στέγασης υπηρεσιών πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων μέσω ΣΔΙΤ», που αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Αχαϊας, Καρδίτσας και Λευκάδας.

Για τις εγκαταστάσεις αυτές, εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία και ξεκινάει η δημοπράτησή τους. Επίσης, έγινε συζήτηση και για έργα που οι φάκελοί τους βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμασης για να μπορέσουν να ενταχθούν στα ΣΔΙΤ.

Σημειώνεται πως για την Αλεξανδρούπολη, το οικόπεδο βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον δρόμο προς την Παλαγία και έχει παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, άνευ ανταλλάγματος, για τουλάχιστον πενήντα χρόνια.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο