Σε Ροδόπη -‘Εβρο13-14 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Σάββατο θα εγκαινιάσει στην Αλεξανδρούπολη την επένδυση «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής» και θα παραθέσει συνέντευξη τύπου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα στην Κομοτηνή θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, στην αποθήκη Τελωνείου του ΟΛΑ, η τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγικής Αλεξανδρούπολης. Η επένδυση ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί από την εταιρεία «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης Μονοπρόσωπη Α.Ε.», στην οποία συμμετέχουν η ΔΕΗ που έχει συμφωνήσει να αποκτήσει το 51% των μετοχών της νέας εταιρείας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας με 29% και η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου με 20%.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες ωστόσο , σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής.

Κεντρική ομιλία στην Κομοτηνή

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, περί των 19:00, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ενώ νωρίτερα στο ξενοδοχείο Χρήστος & Εύη θα υπάρχει συνάντηση με βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στην Κομοτηνή τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, όπου αναμένεται ν’ αναπτύξει επαφές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και να κάνει περίπατο στην αγορά της πόλης. Από το πρωί στην Κομοτηνή θα βρίσκεται μεγάλο υπουργικό κλιμάκιο, το οποίο εκτός απροόπτου θα απαρτίζεται από την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση κι εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών. Όλοι τους από το πρωί θα κάνουν ξεχωριστές επαφές ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο τους.

«Ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται για την περιοχή, πριν έξι μήνες ήταν πάλι εδώ. Δεν έχουμε δει πρωθυπουργό να έρχεται στη Ροδόπη κάθε έξι μήνες και κάθε δύο μήνες να έχουμε υπουργούς» δήλωσε ο Γιάννης Τζαμπάζης και υποστήριξε πως γι’ αυτό «βλέπουμε δημοσκοπικά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά, γιατί είναι δίπλα στον πολίτη, αυτή είναι η ουσία».

«Η περιοχή της Θράκης αναπτύσσεται και γεωστρατηγικά έχει μπει στην παγκόσμια σκακιέρα» υποστήριξε σε άλλη αποστροφή του, αν και αναγνώρισε πως «υπάρχουν και στραβά πράγματα, γι’ αυτό πρέπει να φωνάζουμε και να διεκδικούμε, αλλά δεν μπορούμε να τα ακυρώσουμε όλα».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο