Σε πλήρη εξέλιξη το έργο της νέας περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης

Φωτορεπορτάζ από την πορεία των εργασιών στην περιοχή της Γιαννούτσου – Παράπονα για την παράκαμψη της Παλαγίας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή της νέας περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης που θα συνδέει τη δυτική είσοδο της πόλης με το λιμάνι. Τα έργα εκτελούνται τόσο στο κομμάτι από Γιαννούτσου προς Ηροδότου, με διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο προς Παλαγία, όσο και κατά μήκος της Γιαννούτσου, με την οδό να έχει διανοιχθεί ως και το ύψος της γέφυρας Μαϊστρου.

Τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας ΤΕΚΑΛ εργάζονται σε διάφορα σημεία όπως φαίνεται και από τις χθεσινές μας φωτογραφίες. Το τελευταίο διάστημα έχουν διατυπωθεί παράπονα λόγω του αποκλεισμού του δρόμου προς Παλαγία και της σχετικής παράκαμψης που πρέπει να ακολουθείται από τους οδηγούς. Η κυκλοφορία των οχημάτων από Αλεξανδρούπολη προς τον οικισμό Παλαγίας διεξάγεται μέσω της οδού Ηροδότου με στροφή δεξιά σε ανώνυμη δημοτική οδό (πριν την είσοδο στην Εγνατία Οδό) η οποία οδηγεί στην Δημοτική Οδό Αλεξ/πολης –Παλαγίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων από τον οικισμό Παλαγίας προς Αλεξ/πολη εξυπηρετείται είτε μέσω της οδού Αναπαύσεως, ή από την Δημοτική Οδό Παλαγίας –Αλεξ/πολης, μέσω ανώνυμης Δημοτικής Οδού που οδηγεί στην οδό Ηροδότου με αριστερή στροφή (μετά την γέφυρα της Εγνατίας Οδού).

Επιπλέον, έχει γίνει αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Γιαννούτσου από την διασταύρωση της με την οδό Αριστοτέλους έως την διασταύρωση της με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής του τεχνικού κάτω διάβασης της υφιστάμενης Λεωφόρου Δημοκρατίας (νέα γέφυρα Γ3). Η πρόσβαση στην κυκλοφορία των οχημάτων προς την οδό Γιαννούτσου  εξασφαλίζεται μέσω των οδών Άβαντος, Αριστοφάνη, Πολυζωίδου και Δημοκρίτου. Η Τροχαία Αλεξανδρούπολης έχει ανακοινώσει ότι οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν 12 μήνες.
Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση, έχει εκτιμώμενο χρόνο αποπεράτωσης τα τέλη του 2023, ωστόσο εκτιμάται ότι ίσως χρειαστεί ένα εξάμηνο επιπλέον. Ο δρόμος των 3,5 χιλιομέτρων περιλαμβάνει πέντε κόμβους, από τους οποίους οι τέσσερις θα είναι ισόπεδοι και ο ένας (στην περιοχή της γέφυρας Μαΐστρου) ανισόπεδος, καθώς και 4 γέφυρες. Θα κατασκευαστούν επίσης δύο υπόγειες διαβάσεις πεζών στο δρόμο της Παλαγίας και του Άβαντα.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο