Σε περίπου ένα μήνα έτοιμο το νέο Πάρκο των Προσκόπων

Παράταση για λίγες μέρες ακόμη ζήτησε και έλαβε ο ανάδοχος – Σχέδια του Δήμου για κατασκευή και νέου υπαίθριου Θεάτρου, στον χώρο του παλιού Κηποθεάτρου με σύγχρονες προδιαγραφές

Ολοκληρώνεται ως τα τέλη Ιουλίου το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Πάρκου Προσκόπων» στην Αλεξανδρούπολη. Στην πρόσφατη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έδωσε το «ΟΚ» για ολιγοήμερη παράταση για την αποπεράτωση του έργου.
Συγκριμένα, το έργο είχε διακοπεί για διάστημα 17 ημερών, τον περασμένο Μάρτιο. Με αίτησή του, ο ανάδοχος ζήτησε παράταση για την περαίωση του έργου ως τις 23/7/2022.
Το τελευταίο διάστημα, στο χώρο του πάρκου έχουν φυτευτεί πολλά νέα δέντρα, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει τη νέα παιδική χαρά. Μάλιστα εδώ και ημέρες μια μεγάλη έκταση έχει καλυφθεί με τσιμέντο, για την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα και των οργάνων της παιδικής χαράς.
Παράλληλα, απομένουν κάποιες εργασίες εξωραϊσμού του χώρου.

Σχέδια για νέο Κηποθέατρο
Παράλληλα, η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης με πρόσφατη ανακοίνωσή της περιγράφει τα σχέδιά της για ένα ολοκαίνουριο υπαίθριο Θέατρο. όπως σημειώνεται, στο σχεδιασμό που υποβλήθηκε και αναμένει έγκριση το λεγόμενο Κηποθέατρο Εγνατία, επιστρέφει στην καθημερινότητα των πολιτών. Το Υπαίθριο Εγνατία στο Πάρκο Εγνατία, φτιάχνεται από την αρχή. Θα κατασκευαστεί στον ίδιο χώρο, στην καρδιά του πάρκου Προσκόπων, κάτω από τη δροσιά των πεύκων και μέσα στον πράσινο πνεύμονα στην καρδιά της πόλης».
Στόχος των παρεμβάσεων είναι οι εκδηλώσεις , οι παραστάσεις, οι συναυλίες ,να διεξάγονται πλέον σε σύγχρονες υποστηρικτικές δομές. Κύρια χαρακτηριστικά των εργασιών που προβλέπονται θα είναι η μεγαλύτερη σκηνή, θέσεις με βελτιωμένη οπτική επαφή, υποστηρικτικές υποδομές λειτουργίας, νέος ηλεκτρολογικός/ηλεκτρονικός εξοπλισμός, εκδοτήρια εισιτηρίων.
Σημειώνεται ότι στο νέο θέατρο Θα μπορούν να φιλοξενηθούν παραστάσεις υψηλού επιπέδου. «Οι συντελεστές των εκδηλώσεων θα έχουν αξιοπρεπή καμαρίνια, οι θεατές άνετα και ασφαλή καθίσματα. Μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη βελτιωμένη, σύγχρονη, αναβαθμισμένη, ασφαλής, αρμονιικά ενταγμένη στο φυσικό περιβ άλλον» καταλήγει η ανακοίνωσξη του Δήμου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο