Σε περιπέτειες ο υποστηρικτής της Αλεξανδρούπολης γερουσιαστής Μενέντεζ

Ο Αμερικανός πολιτικός και η σύζυγός του κατηγορούνται για αδικήματα δωροδοκίας σε σχέση με τις επαφές τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ

Ο πολύ γνωστός στην Ελλάδα και την Αλεξανδρούπολη Αμερικανός Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται για αδικήματα δωροδοκίας σε σχέση με τις επαφές τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.
Όπως αναφέρεται σχετικά, η εισαγγελία των ΗΠΑ στο Μανχάταν τους κατηγορεί ότι δέχθηκαν δωροδοκία χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη και την επιρροή του Μενέντεζ ως Γερουσιαστή, ούτως ώστε να επιδιώξουν να προστατεύσουν και να πλουτίσουν τους επιχειρηματίες και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.
Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν από τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω Γερουσιαστής είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στην περιοχή του για αποδοχή ιδιωτικών πτήσεων, προεκλογικών συνεισφορών και άλλων δωροδοκιών από πλούσιο προστάτη με αντάλλαγμα επίσημες χάρες, αλλά η δίκη του 2017 κατέληξε σε αδιέξοδο των ενόρκων.

Οι αναφορές του στην Αλεξανδρούπολη

Ιδιαίτερα αγαπητός σε κάποιους κύκλους στη χώρα μας και στην περιοχή μας ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τόσο για τις συχνές δηλώσεις του εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν όσο και για τις αναφορές του στον σπουδαίο γεωστρατητικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης.
Πέρσι το καλοκαίρι ο κ.Μενέντεζ βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Γιώργο Τσούνη σε επίσκεψη ιδιωτικού χαρακτήρα. Στην ατζέντα των επισκέψεων περιλαμβάνονταν ο ΟΛΑ, όπου ενημερώθηκαν για τις προοπτικές και τις εξελίξεις σχετικά με το λιμάνι.
Χαρακτηριστική της σημασίας που αποδίδει ο Γερουσιαστής στην περιοχή μας ήταν η δήλωσή του τον περασμένο Φεβρουάριο με αφορμή το 1ο Φόρουμ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη:
«Η Αλεξανδρούπολη λειτουργεί ως σημαντικός αμυντικός κόμβος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και τώρα μετατρέπεται, επίσης, σε ενεργειακό κόμβο με μια νέα εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου».
Και τον περασμένο Ιούλιο, ως πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, κατά τη διάρκεια ακρόασης για την επικύρωση διορισμού υποψήφιου υφυπουργού Εξωτερικών, αναφέρθηκε και πάλι στην Αλεξανδρούπολη λέγοντας:
«Δεν μπορούμε να έχουμε μια πολεμική συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε έναν άλλο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, στην οποία όχι μόνο έχουμε τη μακροχρόνια βάση στο κόλπο της Σούδας, αλλά έχουμε την Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει γίνει η Σούδα του Βορρά και ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο και κέντρο μεταφόρτωσης του ΝΑΤΟ».
Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του