Σε Καβάλα, Ξάνθη ο Μητσοτάκης: “Σας κοιτάω στα μάτια και λέω ότι αυτά που υποσχεθήκαμε, τα κάναμε”

Την Καβάλα και την Ξάνθη επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του για την παρουσίαση του σχεδίου για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του 2030.

Πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού ήταν ένα παραδοσιακό κατάστημα που προσφέρει τοπικά γλυκίσματα, στη Νέα Καρβάλη. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την εταιρεία «Egnatia Aviation», στο παλιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτές και μαθητές της σχολής εκπαίδευσης χειριστών πολιτικών αερογραμμών που έχει ιδρύσει η «Egnatia Aviation».

Σε Καβάλα και Ξάνθη ο Μητσοτάκης:

 

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου για τα ευρωπαϊκά δεδομένα Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης, ως μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.«Το κράτος πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και του επιχειρηματία. Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας βοήθησε πολύ στο να είναι η Ελλάδα σήμερα πρωταγωνίστρια -από εκεί που ήταν ουραγός- στην προσέλκυση ξένων και εγχώριων ταυτόχρονα επενδύσεων», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Λυμπεράκη, τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Ζωγραφάκη και τον Διευθυντή του Αεροδρομίου Κωνσταντίνος Βούζιο, οι οποίοι επισήμαναν τη μέριμνα και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την επένδυση η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να δούμε κι άλλα ζητήματα -με απασχολούν κι εμένα- που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω αξιοποίηση των μικρών περιφερειακών μας αεροδρομίων. Νομίζω ότι μπορούν να ανοιχτούν καινούργιες προοπτικές, πέρα και πάνω από την κλασική δουλειά σας, της εκπαίδευσης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε ότι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να συνομιλούν με εταίρους τους στο εξωτερικό ως «εκπρόσωποι μίας χώρας που έχει αλλάξει σελίδα πια και μπορεί να σας δίνει τη δύναμη να χτίζετε καινούργιες συνεργασίες».

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (13/01) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποιώντας μια σύντομη βόλτα μέσα στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα προχώρησε σε μια ολιγόλεπτη ομιλία, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες που έσπευσαν να τον συναντήσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Σε Καβάλα και Ξάνθη ο Μητσοτάκης:

 

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στην Ξάνθη τα τοπικά στελέχη της ΝΔ αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μητσοτάκης ιδιαίτερα ευδιάθετος δεν αρνήθηκε να βγάλει selfies με πολίτες και να ανταλλάξει ευχές μαζί τους για τη νέα χρονιά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο