Σε απόγνωση οι αλιείς στη Θράκη 

Στον «πάγο» το πρόγραμμα απόσυρσης αλιευτικών σκαφών, που ήταν η τελευταία ελπίδα του κλάδου  – Μόλις 7 σκάφη μέσης αλιείας είναι ενεργά στην Αλεξανδρούπολη 

Σαν μάννα εξ ουρανού περίμεναν οι αλιείς ένα πρόγραμμα απόσυρσης αλιευτικών σκαφών, αλλά μία συνάντηση στο υπουργείο αρκούσε για να τους στερήσει και την τελευταία ελπίδα. 
«Αποφασίστηκε τα σκάφη να παραμείνουν ενεργά, λόγω της επισιτιστικής κρίσης. Είναι δυσάρεστη έκπληξη. Ήταν η τελευταία ελπίδα για τους αλιείς της παράκτιας και της μέσης αλιείας, που αντιμετωπίζουν εντονότατα προβλήματα με όσα συμβαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα», σχολιάζει στο ypaithros.gr ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σαρίκας. «Στην Αλεξανδρούπολη έμειναν 12 σκάφη μέσης αλιείας, από τα οποία τα 5 σταμάτησαν τις εργασίες τους, άρα 7».
Οι Θρακιώτες ψαράδες κρούουν από καιρό τον κώδωνα κινδύνου για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.
 «Θα προκληθεί μείωση του αλιευτικού μας πεδίου, ειδικά τους παραγωγικούς μήνες, ταυτόχρονα θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις με σοβαρές αλλαγές στο θαλάσσιο περιβάλλον. Θα προκληθεί μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή». Η διαδικασία θα χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό και θα προκαλεί προβλήματα κατά την εξαγωγή του στη θάλασσα. Οι αλιείς αναμένουν συνάντηση με την εταιρεία κατασκευής του σταθμού, την οποία προγραμματίζει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αλιείας, Ανδρέας Καραγιώργης, που είναι γνώστης του προβλήματος.
ypaithros.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο