Σε απόγνωση 35 ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της ΑΜΘ              

Δεκάδες λεωφορεία από όλη τη βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 

Βαρύ το πλήγμα από τον κορωνοϊό, με ελάχιστη στήριξη από το κράτος

«Ο κλάδος μας έχει πληγεί από τις συνέπειες της Covid» δήλωσε ο κος Τάκης Δολιανίτης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων ΑΜΘ, με αφορμή τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες 35 συνολικά τουριστικών λεωφορείων της περιφέρειάς μας. Μάλιστα, τη Δευτέρα 31/1, δεκάδες λεωφορεία από όλη τη βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (31-1-2022) ο κος Δολιανίτης σημείωσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα, συνολικά για 23 ολόκληρους μήνες τα προβλήματα του κλάδου τους παραμένουν άλυτα.

«Είμαστε ένας κλάδος που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα» είπε. Σημείωσε ότι τα οργανωμένα ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δε γίνονται, καθώς οι ακυρώσεις είναι συνεχείς. «Ουσιαστικά οι επιχειρήσεις μας δε λειτουργούν» ανέφερε ο κος Δολιανίτης και πρόσθεσε ότι «με 65% πληρότητα δεν καλύπτεται το κόστος ούτε των μετακινήσεων, ούτε των εκδρομών».

Σημείωσε ότι είχαν την κρατική ενίσχυση τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020, με πληρότητα 65% λαμβάνοντας την αποζημίωση των 3.000 ευρώ. «21 μήνες μετά, τα χρήματα αυτά, δε φτάνουν με τίποτα να καλύψουμε τις πάγιες υποχρεώσεις που έχουμε» ανέφερε. Παράλληλα, ο έμπειρος επαγγελματίας σημείωσε ότι «σήμερα εάν υπήρχε ενδιαφέρον του κόσμου να ταξιδέψει, η πληρότητα θα άγγιζε μόλις το 85% και γι’ αυτό ζητούμε από τον Σεπτέμβριο του 2020 να δοθεί μια μικρή αποζημίωση σε όλα τα νόμιμα τουριστικά λεωφορεία».

Τέλος, αναφερόμενος στη διαβούλευση για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, αφού υπενθύμισε ότι αρχικά έλαβαν την υπόσχεση ότι θα υπάρχει πρόβλεψη και για τις τουριστικές επιχειρήσεις, τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία, με την κατάθεση του Νομοσχεδίου φάνηκε ότι αυτή δεν υπάρχει. «Θα παρακαλούσαμε πολύ να βρεθεί κάποιος τρόπος να υπάρχει πρόβλεψη για τα τουριστικά λεωφορεία όπως υπάρχει πρόβλεψη για τα ΚΤΕΛ, τα πλοία, τα αεροπλάνα κ.α.» κατέληξε ο κος Δολιανίτης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο