Σχεδόν 1,8 εκ ευρώ για νέο εξοπλισμό της ΕΛΑΣ στον Έβρο

Προμήθεια 5.000 χειροβομβίδων και 3.750 αλεξίσφαιρων γιλέκων, αποφάσισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών

 

Με στόχο την κάλυψη των έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για την κάλυψη των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να διαθέσει κονδύλι που αγγίζει το 1,8 εκ ευρώ για την προμήθεια τόσο ατομικού, όσο και επιχειρησιακού εξοπλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για διατεθεί ποσό ύψους 607.200 ευρώ για την προμήθεια 4.000 ζευγών αρβυλών ειδικών αστυνομικών επιχειρήσεων. Η προμήθεια των 1.000 ζευγαριών από την εταιρεία που έκανε την καλύτερη προσφορά θα γίνει άμεσα, και των υπόλοιπων 3.000 τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο θα ενισχυθεί επιχειρησιακά με την προμήθεια 5.000  χειροβομβίδων CS 8230 (μικρού μεγέθους GL303), έναντι ποσού 283.950 ευρώ (45,80 ευρώ το τεμάχιο, σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου).

Επίσης, θα γίνει προμήθεια 3.750 αλεξίσφαιρων γιλέκων, έναντι ποσού 885.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πλέγμα αποφάσεων αναφορικά με έκτακτες μετακινήσεις προσωπικού, επείγουσα προμήθεια αγαθών, παροχή υπηρεσιών και εκτέλεση έργων, λόγω των εξελίξεων στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας την άνοιξη, ελήφθησαν από το Κεντρικό Υπουργικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας την 01η Μαρτίου 2020, με σκοπό την ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε κληθεί να αναλάβει άμεσες επιχειρησιακές δράσεις, κάποιες από τις οποίες, βέβαια, καθυστέρησαν αρκετά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο