Σαμοθράκη: Πάνω από 90% η πληρότητα για τον Αύγουστο

Έλληνες, Ιταλοί και Βαλκάνιοι ετοιμάζονται για τις διακοπές τους στο νησί του Έβρου

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγινε το crash test για τον τουρισμό στη Σαμοθράκη και οι πληρότητες άγγιξαν το 80% με 90%, ωστόσο, όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολοεδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, Γιάννης Γλήνιας, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου οι πληρότητες είναι χαμηλές σε αντίθεση με τους επόμενους δυο μήνες, που, σύμφωνα με τις προκρατήσεις, θυμίζουν ημέρες του 2019.
Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιούνιο στη Σαμοθράκη, καθώς είναι κυρίως οικογενειακός προορισμός (οι γονείς περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία), είθισται οι πληρότητες να είναι χαμηλές, ωστόσο τον Ιούλιο η μέση πληρότητα σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα είναι στο 70% με 80% ενώ για τον Αύγουστο είναι άνω του 90%. Όπως σημειώνει ο κ. Γλήνιας, αντίστοιχα ήταν τα ποσοστά και το 2019. «Στοίχημα αποτελεί ο Σεπτέμβριος», σημειώνει ο κ. Γλήνιας, καθώς επί του παρόντος οι κρατήσεις είναι περιορισμένες, ενώ δεν λείπει και η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι και με τον κορωνοϊό.
Πάντως όπως εξηγεί η κίνηση φέτος είναι αυξητική από τον εγχώριο τουρισμό, επανακάμπτουν τα γκρουπ, ενώ επανέρχονται οι Ιταλοί μετά από επί σειρά ετών που απουσίαζαν από το νησί. Σημαντικό είναι και το ποσοστό των Βαλκάνιων καθώς επί του συνόλου των τουριστών αγγίζουν το 35%.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο