Σαμοθράκη: Μία ορκωμοσία και μία… υποτροφία

Εξελίξεις μετά τον θάνατο του Γιώργου Χανού

Δημοτικός Σύμβουλος Σαμοθράκης, στη θέση του εκλιπόντος Γιώργου Χανού ορκίστηκε ο Γιάννης Γλήνιας, σε κλίμα συγκίνησης. Όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος, για τον πρώην Δήμαρχο του νησιού, «μια από τις τελευταίες επιθυμίες του, που μου μετέφερε κατά τις επισκέψεις μου στο Νοσοκομείο, πράγμα που μου το ζήτησε και ο γιός του ο Μιχάλης. Ήθελε λοιπόν πέραν των έργων που για αυτόν ήταν σταθμός, να φέρουμε εμείς οι παλαιότεροι την ομόνοια και την ομαλότητα την οποία τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Και όλοι μαζί να οδηγήσουμε την Σαμοθράκη εκεί που της αξίζει. Διότι όπως έλεγε, είναι πολύ περισσότερα αυτά που ενώνουν τις δυνάμεις της προσφοράς στον τόπο μας, από αυτά που τις χωρίζουν. Όσον αφορά την δική μου πλευρά λοιπόν, θα ευχηθώ και θα προσπαθήσω,  ο μοναδικός σκοπός να είναι η ανιδιοτελής προσφορά, ειδάλλως δεν έχω καμία θέση. Καλή χρονιά σε όλους όσους αγωνιούν για το μέλλον αυτού του Νησιού».

Επιπλέον, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Κυριακή, έγινε και  μία σημαντική ανακοίνωση από τον Πρόεδρο Φώτη Φωτεινό.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Φωτεινός, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την αντιμισθία του για τη θέση αυτή, προκειμένου τα χρήματα, από εδώ και στο εξής, που θα συγκεντρωθούν, να λειτουργήσουν ως υποτροφία στη μνήμη του εκλιπόντος  Γεωργίου Χανού  για την ενίσχυση   παιδιών από το νησί της Σαμοθράκης που φοιτούν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Γλήνια για την απόφαση αυτή του συναδέλφου του:

«Είναι σημαντικό μερικές πρωτοβουλίες να αναφέρονται κ να δημοσιοποιούνται.. Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκε κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Φωτεινός παραιτείται από τον μισθό του σαν πρόεδρος και τον διαθέτει σαν υποτροφία εις μνήμη του εκλιπόντος πρώην δημάρχου Χανού Γεωργίου προς παιδιά από το νησί που φοιτούν σε τριτοβάθμια ιδρύματα και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα… Συγχαρητήρια πρόεδρε, μακάρι το παράδειγμα σου να ακολουθήσουν κ άλλοι από οποίο πόστο κ με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο