Ροδόπη: Συνοριοφύλακας συνελήφθη, πυροβόλησε διακινητή αλλοδαπών

Τον τραυμάτισε σοβαρά

Στο Τμήμα οδηγήθηκε συνοριοφύλακας που υπηρετεί στη Ροδόπη, γιατί στο περιθώριο σύλληψης μη νόμιμων μεταναστών και του διακινητή τους, που προσπαθούσε να ξεφύγει, πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο διακινητής, σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» αλλοδαπός από το Πακιστάν, αφότου αντιλήφθηκε τον έλεγχο, δεν σταμάτησε το φορτηγό και προσπάθησε να ξεφύγει, ενώ μάλιστα σταμάτησε το φορτηγό και άρχισε να τρέχει πεζός σε αγροτική περιοχή. Προκειμένου να τον σταματήσει ένας συνοριοφύλακας άρχισε να πυροβολεί με μια σφαίρα να τον τραυματίζει σοβαρά στο μάγουλο. O τραυματίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΓΝΑ.
Για το συμβάν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία: Σήμερα, 3 Μαΐου 2023 και ώρα 04:30 σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, πλησίον του οικισμού Μέστης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης εντόπισαν να κινείται Ι.Χ.Ε. όχημα εμφανώς έμφορτο, το οποίο αποφάσισαν να ελέγξουν ως ύποπτο για τη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ο οδηγός διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής και τράπηκε πεζός σε φυγή με άλλους επτά μη νόμιμους μετανάστες. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τα άτομα, κατά την εξέλιξη του περιστατικού, ένας εξ αυτών έκανε χρήση του ατομικού του οπλισμού πραγματοποιώντας βολές, με αποτέλεσμα ο οδηγός διακινητής να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σταθμό του ΕΚΑΒ, ενώ συνελήφθησαν οι επτά μη νόμιμοι μετανάστες.
Για το συμβάν ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση, ενώ για τον τραυματισμό του οδηγού διακινητή συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
xronos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του