“Πυρ ομαδόν” από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο

Στο επίκεντρο ο φράχτης και τα προβλήματα του νομού

Για fake-news κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με όσα έλαβαν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορικά με τη μη χρηματοδότηση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα με ευρωπαϊκά κονδύλια. Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήρθε μέσα από την τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, μιλώντας στον Δήμο Μπακιρτζάκη, όπου υποστήριξε ότι ο κος Μητσοτάκης, μόνος του με την κα Μελόνι, την ευρωπαϊκή ακροδεξιά και χωρίς το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διεκδικεί τη χρηματοδότηση φραχτών από την ΕΕ, ως τη λύση τάχα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Απέναντί του δεν στάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως θέλει να παρουσιάσει, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία της Ευρωβουλής.
Χαρακτηριστικά ο πολιτικός δήλωσε τα εξής: «Αντίθετα με τα fake news του κου Μητσοτάκη, που τελευταία δεν φοβάται να πει γυμνά ψέματα, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν περιθωριακή. Όλη η αριστερά, όλη η σοσιαλδημοκρατία, όλο το φιλελεύθερο κέντρο και η μισή ευρωπαϊκή λαϊκή δεξιά (στην οποία ανήκουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ) ψήφισαν εναντίον της χρηματοδότησης του φράχτη. Ίδια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλων των χωρών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εκτός από τις ακροδεξιές κυβερνήσεις Ιταλίας, Αυστρίας και δυστυχώς την Ελλάδα».
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε τους πολιτικούς της κυβέρνησης ότι «δημαγωγούν με ένα φράχτη», ενώ μετέφερε την άποψή του ότι ο φράχτης είναι χρήσιμος σε σημεία όπου τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι χερσαία, αλλά όχι σε σημεία όπου τα σύνορα δεν είναι χερσαία.
Αναλυτικά, τοποθετήθηκε ως εξής: «ούτε από πλευράς αποτελεσματικότητας προσφέρει κάτι ο φράχτης, ακόμη και στο αστυνομικό επίπεδο που δεν είναι το καθοριστικό της φρούρησης των συνόρων. Το καθοριστικό παράδειγμα έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου υπάρχει ο πιο αποτελεσματικός τεχνολογικά φράχτης-τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, που παρακολουθείται από δορυφόρους, θερμικές κάμερες, έφιππη αστυνομία, αλλά δεν έχει εμποδίσει τα εκατομμύρια των δυστυχισμένων που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον να περνούν στην Αμερική». Σε αυτό το σημείο αποδέχθηκε ότι ο φράχτης σε χερσαία σύνορα είναι σημαντικός «όχι ως λύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αλλά (για να σταματήσει) προσπάθεια νέας εργαλειοποίησης του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την Τουρκία, δηλαδή να κατευθύνει συστηματικά και εργαλειοποιημένα ως όπλα εκατοντάδες ανθρώπους εναντίον της χώρας μας».
Όπου έχουμε σύνορα όχι χερσαία, και χτιστεί φράχτης μπορεί να αποβεί μοιραίος σε άλλα ζητήματα όμως, προειδοποίησε ο κος Κατρούγκαλος, φέρνοντας το εξής παράδειγμα: «όπου έχουμε νησίδες ελληνικής κυριαρχίας, εκεί ο φράχτης θα είναι στη δική μας πλευρά της όχθης. Τι πιο εύκολο να φέρουν σε μία τέτοια νησίδα, σε ελληνικό έδαφος, εκατό πρόσφυγες;».

Γκαρά: Καμία απολύτως αναφορά στα προβλήματα του Νομού

Σε δήλωσή της η βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στον Έβρο με τον ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά αναφέρει για τη χθεσινή επίσκεψη:
“Περιοδεία στον Έβρο έκανε ο Κ. Μητσοτάκης. Καμία απολύτως αναφορά στα προβλήματα του Νομού.
Καμία πρόταση δεν είχε να κάνει για τις παραγωγικές δυνάμεις, τη νεολαία, την ανάπτυξη, τις υποδομές, τις δομές υγείας και παιδείας, τον πρωτογενή τομέα, τις υπηρεσίες.
Καμία προοπτική ή σχέδιο για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των Εβριτών.
Καμία αυτοκριτική για τις πολιτικές υποβάθμισης του τόπου και φτωχοποίησης της κοινωνίας που ασκεί.
Αρκέστηκε σε επικοινωνιακές φιέστες για τον φράχτη, σε αισχρά ψέματα, επικοινωνιακές κορώνες, σε ένα υπερσυντηρητικό κλίμα φόβου και ανασφάλειας.
Οι Εβρίτες δεν έχουν τίποτα θετικό να περιμένουν από έναν Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, παρά μόνο εμπαιγμό, αδιαφορία και υποβάθμιση.
Αναγκαία όσο ποτέ η πολιτική αλλαγή!”

Τσολακίδης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι απόλυτα αδιάφορος για το πώς ζούμε εντός των συνόρων

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο, ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Τσολακίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
“Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Έβρο, μετά από τέσσερα χρόνια κυβερνητικής απουσίας. Τέσσερα χρόνια που απαθής παρακολουθούσε τον Έβρο να μαραζώνει, τους νέους να μεταναστεύουν και όσους μένουν να βλέπουν την ζωή τους να δυσκολεύει λόγω της ακρίβειας.
Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον Έβρο ως ντεκόρ για την προεκλογική του εκστρατεία. Εμφανίστηκε ως ο δήθεν «εγγυητής» του απαραβίαστου των συνόρων μας, αλλά και ο απόλυτα αδιάφορος για το πώς ζούμε εντός των συνόρων…
Τον ενημερώνουμε ότι οι ίδιοι οι Εβρίτες και η εδώ παρουσία τους ήταν και είναι η εγγύηση για την απόκρουση κάθε είδους επιβουλής. Ο πατριωτισμός αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο της προσωπικότητας μας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και τις κομματικές μας προτιμήσεις. Αλλού λοιπόν να ψάξει να βρει πρόθυμους ακροατές για «εμπόριο πατριωτισμού». Δεν μας συγκινεί ο υποκριτικός και διχαστικός λόγος του κ. Μητσοτάκη. Τα σύνορα τα φυλάμε όλοι μας χωρίς «απευθείας αναθέσεις»…
Είναι προφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Πρωθυπουργό, είναι να δημιουργήσει τοξικό προεκλογικό κλίμα για να καλύψει την παροιμιώδη αποτυχία της κυβέρνησης του σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Στις λίγες ώρες που έμεινε στον Έβρο δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση γιατί για τέσσερα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα.
Οι Εβρίτες είμαστε φιλόξενοι και θα χαρούμε να τον ξεναγήσουμε στις ομορφιές του τόπου μας την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθεί ως τουρίστας. Ως πρωθυπουργός όμως ο χρόνος του τελείωσε γιατί εμείς θέλουμε κάποιον που να δίνει λύσεις στα προβλήματα μας και όχι κάποιον που δεν μπορεί να καταλάβει πώς ζουν και βιοπορίζονται οι πολίτες σε δύσκολες περιοχές.
Ο Έβρος μας έχει άμεση ανάγκη από ένα ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο με ισχυρά κίνητρα για τους κατοίκους του προκειμένου να μπορούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, ώστε να αντιστραφεί (πριν είναι πολύ αργά) η δημογραφική και οικονομική αφαίμαξη της περιοχής μας.
Καθήκον όλων μας είναι να δώσουμε αυτόν τον αγώνα με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Να παλέψουμε όλοι μαζί για τον Έβρο που θέλουμε και μπορούμε. Με σχέδιο για τον τόπο μας”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του