Ψήφισμα για το ΚΥΤ Φυλακίου καλείται να εκδώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Αναμένεται με ενδιαφέρον η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το θέμα που «καίει» τον Έβρο
Επιπλέον, σε ειδική συνεδρίαση, την ερχόμενη Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης θα παρουσιάσει τον απολογισμό του για το 2020

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Ώρα αποφάσεων για το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο καλείται να πάρει θέση και να εκδώσει ψήφισμα για το θέμα που ‘καίει’ τον Έβρο, την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση επέκταση της δομής του ΚΥΤ στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας.

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, πρώτη στη λίστα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι το θέμα: «Θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ ως προς το ΚΥΤ Ορεστιάδας- έκδοση ψηφίσματος» με εισηγητή τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Παπαθεοδώρου.

Σημειώνεται πως η διοίκηση της Περιφέρειας έχει συμπαραταχθεί με τους φορείς του Έβρου που αντιδρούν, ωστόσο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, προκαλεί προβληματισμό η απουσία επίσημης τοποθέτησης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ο οποίος, βεβαίως, εδώ και περίπου 10 μέρες διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα.

Πάντως, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου μεταξύ του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και των φορέων του Έβρου, συμμετείχαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης. Ο κ. Πέτροβιτς εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη του για τη βελτίωση των υποδομών στην υφιστάμενη δομή και την κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προοπτική αύξησης της δυναμικότητας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι θετικό το γεγονός των 35 προσλήψεων που έχουν ανακοινωθεί. Από την πλευρά του, ο κ. Βενετίδης ανέβασε τους τόνους, όταν, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό, τόνισε πως αν προχωρήσει η επέκταση της δομής, θα έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα, με προσωπική του ευθύνη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μηταράκη.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λοιπόν, η συζήτηση του θέματος την Τετάρτη, όπως και η  επίσημη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Παράλληλα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί πρόταση ψηφίσματος της «Περιφερειακής Σύνθεσης» για τη θέσπιση τροπολογίας μεταβατικής διάταξης που αφορά στο αναθεωρημένο περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο της ΑΜΘ,  κάτι που ενδέχεται να αφορά το θέμα των χρυσωρυχείων.

Επιπλέον, θα συζητηθεί  η έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και παγετού με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ», όπως και η έγκριση τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης έτους 2021.

Απολογισμός Περιφερειάρχη

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί  ειδική συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα: «Απολογισμός Πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2020» με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο