room-to-grow-bnner

Προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ασφαλές το νερό στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, τι ισχύει στις άλλες περιοχές
Σοβαρές βλάβες στον δρόμο πρόσβασης στο Φράγμα της Δ.Ε.Υ.Α.Α., συνιστάται η αποφυγή προσέγγισης

 

Προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης προκάλεσε η κακοκαιρία της Τρίτης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Σε χθεσινοβραδινή ενημέρωση, η ΔΕΥΑΑ,  σχετικά με την καταλληλότητα του νερού που παρέχεται στους Δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ανέφερε τα εξής:

«Μετά από τις τεράστιες βλάβες που υπέστη το δίκτυο εξ’ αιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας, η Δ.Ε.Υ.Α.Α. με γνώμονα την υγεία των πολιτών σε σχέση με  την άριστη ποιότητα του νερού που οφείλει να παρέχει στους Δημότες της, αποφάσισε στις περιοχές Αλεξανδρούπολη, Χηλή, Απαλός, Παλαγίας, Αμφιτρίτη και Μαΐστρο να διακόψει την παροχή νερού από το φράγμα και να θέσει σε λειτουργία τις Γεωτρήσεις από τις οποίες πλέον προμηθεύονται νερό οι καταναλωτές. Τούτο έγινε, διότι υπήρξε θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα προς τα διυλιστήρια.

‘Όσον αφορά  την Δυτική πλευρά του Δήμου μας, η κακοκαιρία δεν προξένησε κάποια ζημιά στο δίκτυο και συνεχίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού από τις γεωτρήσεις, όπως και πριν .

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας  ότι η παροχή νερού στην Πόλη της Αλεξανδρούπολης καθώς και σε όσα Δημοτικά διαμερίσματα  υδροδοτούνται αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής και τελεί κάτω από όλες τις απαραίτητες  συνθήκες και  προϋποθέσεις σύμφωνα  με  τους κανόνες  που αφορούν στον ποιοτικό έλεγχο του νερού. Γίνονται συνεχώς έλεγχοι και θα συνεχίσουν να γίνονται.

Συγκεκριμένα και μόνο για τον οικισμό Βρυσούλας, επειδή κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε θολότητα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για την ασφάλεια του νερού, συνιστούμε την μη κατανάλωση ύδατος για πόση.

Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Α. προέβησαν  σε επιτόπιες επισκέψεις κι έχουν ήδη ξεκινήσει την  ακριβή καταγραφή των βλαβών και την αποκατάσταση τους.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο του Πολυκοινωνικού, Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου και το προσωπικό του Πολυκοινωνικού για την πολύτιμη συμβολή τους στη διανομή φιαλών νερού σε κατοίκους με άμεσο πρόβλημα, κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι την τελική λύση του προβλήματος, με την καθολική επισκευή του δικτύου ύδρευσης.

Τέλος, επειδή η βιομηχανία παραπληροφόρησης καλά κρατεί, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι η πληροφορία πως έχει σπάσει το φράγμα είναι εντελώς ανυπόστατη και εκ του πονηρού. Αυτό που συμβαίνει στη πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα στα διυλιστήρια σε δύο σημεία. Το φράγμα ήταν, είναι και θα είναι ασφαλές».

Επιπλέον, αναφορικά με τη  μερική διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Φερών, η ΔΕΥΑΑ αναφέρει:

«Η περιοχή των Φερών υδροδοτείται από 3 γεωτρήσεις. Υπαρχει ζημιά στον αγωγό μεταφοράς νερού από την γεώτρηση της Ιτέας  λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου. Σήμερα θα γίνει προσπάθεια ενεργοποίησης και της γεώτρησης Πόρου. Η μερική διακοπή οφείλεται στο γεγονός ότι λειτουργεί μόνο μια Γεώτρηση αντί των τριών. Είμαστε από την πρώτη στιγμή παρόντες στο πρόβλημα και προσπαθούμε για την αποκατάσταση του. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και η επέμβαση είναι επικίνδυνη. Αυτή τη στιγμή η υδροδότηση γίνεται μόνο από την Γεώτρηση του Μπίλιου. Προσπαθούμε για την όσον το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση. Παρέχονται εμφιαλωμένα νερά σε όλους τους κατοίκους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας. Είναι μια δύσκολη ειδική συνθήκη».

Επίσης, με σημερινή ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΑ αναφέρει:  “Μετά ακραία καιρικά φαινόμενα της 12 – 01 – 2021 προκλήθηκαν πολλές και σοβαρές βλάβες στον δρόμο πρόσβασης στο Φράγμα της Δ.Ε.Υ.Α.Α. καθώς και στα τεχνικά αυτού (γέφυρες κλπ). Ο χείμαρρος της περιοχής παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Έχουμε σηματοδοτήσει τις περιοχές όπου ο δρόμος έχει σοβαρά προβλήματα, παρ’ όλα αυτά εφιστούμε την προσοχή σε όσους διέρχονται στην περιοχή ενώ συνιστούμε την αποφυγή προσέγγισης του Φράγματος για την αποφυγή ατυχημάτων μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία,

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο