Προβλήματα και αιτήματα ενόψει ΔΕΘ άκουσε κλιμάκιο της ΝΔ που βρέθηκε στον Έβρο

Συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση, επαγγελματίες, πολίτες, αγρότες και εργαζομένους την υγεία – Στο επίκεντρο και η φωτιά στη Δαδιά – Αβραμόπουλος: Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας οφείλεται στην προεκλογική περίοδο

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές του νομού Δημοσχάκης, Δεμερντζόπουλος και Κελέτσης, οι βουλευτές Τάσος Χατζηβασιλείου και Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, καθώς και ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς Ν.Δ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, στελέχη της ΔΕΕΠ και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, περιόδευσε τη Δευτέρα 5/9 στον Έβρο, στο πλαίσιο των εξορμήσεων που πραγματοποιούν κυβερνητικά κλιμάκια εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το κλιμάκιο με επικεφαλης τον κ. Κατσανιώτη πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη,  επαγγελματίες και πολίτες στο κέντρο της Ορεστιάδας, επίσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, συνάντηση με τον Αντιπεριφειάρχη Π.Ε. Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς και επαφές με πολίτες και επαγγελματίες στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, το κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Μπαγινέτα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, επισκέφθηκε ακόμη τη Δαδιά και συνομίλησε με  πολίτες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγούς, εκπροσώπους δασικών συνεταιρισμών της περιοχής, ενώ στις Φέρες έγινε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με παραγωγούς της περιοχής.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην Αλεξανδρούπολη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε μεταξύ άλλων πως η περιοχή του Έβρου είναι μία περιοχή στην οποία έχουν γίνει αρκετά πράγματα και πρέπει να γίνουν κι άλλα. «Αυτό θα μεταφέρουμε στον Πρωθυπουργό κι από την πλευρά μου είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα ο Έβρος, η αρχή της Ελλάδας. Ο Έβρος είναι  στο επίκεντρο  των προσπαθειών μας. Μέχρι τώρα, και σε εθνικό κ σε τοπικό επίπεδο, η κυβέρνηση  έχει κάνει αρκετά πράγματα, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και ο Πρωθυπουργός θα πει στη ΔΕΘ πράγματα που θα αφορούν και γενικά και ειδικά τον Έβρο».

Ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε από την πλευρά του ότι «εδώ δεν τελειώνει η Ελλάδα, αλλά εδώ αρχίζει η Ελλάδα», κάνοντας αναφορά στις επαφές που είχε το κλιμάκιο με αγρότες και παραγωγούς και κάνοντας λόγο για πολύ σημαντικές εξελίξεις που δρομολογούνται άμεσα μετά την καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς.  Παράλληλα αναφέρθηκε στον γεωπολιτικό κόμβο περιφερειακής σημασίας στον οποίο έχει εξελιχθεί η Αλεξανδρούπολη και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει και στην ενεργειακή ασφάλεια τόσο της χώρας, όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης μέσα από τα έργα FSRU που θα υλοποιηθούν.

Ο κ.  Μπαγινέτας  σημείωσε πως κατά τις συζητήσεις του κλιμακίου με τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής, ακούστηκαν και καταγράφηκαν απόψεις και προβληματισμοί, ενώ έγινε και ενημέρωση γύρω από τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης ενόψει της νέας ΚΑΠ. Όπως είπε θα υπάρχουν συγκεκριμένα επενδυτικά μέτρα και προγράμματα τα οποία θα πρέπει οι αγρότες της περιοχής να αξιοποιήσουν, καθώς θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής και θα καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικοί.

Αναφορικά με τον τομέα της υγείας, ο κ. Μπλούχος  σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ καταφέρε μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης κρίσης και πανδημίας να στηρίξει το ΕΣΥ το οποίο ήταν με πολλές παθογένειες και παρηκμασμένο οικονομικά και λειτουργικά για πολλά χρόνια. Όπως σημείωσε τα προβλήματα είναι πολλά, όμως με το νέο νομοθέτημα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη θα ενισχυθεί περαιτέρω το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία του Έβρου. Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ Ακης Παρασκευόπουλος εστίασε στην επαφή με τον κόσμο που ήταν ο πρωταρχικός στόχος της επίσκεψης του κλιμακίου και ο οποίος επιτεύχθηκε απόλυτα μέσα από τις συζητήσεις των πολιτών με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Αβραμόπουλος: Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας οφείλεται στην προεκλογική περίοδο

Το απόγευμα, σε γνωστό  ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Ισχυρή Ελλάδα στο νέο διεθνές περιβάλλον», την οποία διοργάνωσε η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς, με ομιλητές τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Ανδρέα Κατσανιώτη και τον τ. Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε πως η  επιθετική ρητορική της Τουρκίας οφείλεται στην προεκλογική περίοδο στη γειτονική χώρα, επισημαίνοντας πως «ο Ερντογάν καλείται να διαχειριστεί την αφύπνιση του βαθέως κράτους της Τουρκίας». Εκτίμησε μάλιστα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα επανέλθουν σε φάση ομαλότητας μετά τις τουρκικές εκλογές.

Επιπλέον, περιγράφοντας την κατάσταση διεθνώς, τόνισε πως  η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται και ότι στα Βαλκάνια ανεβαίνει ο εθνικισμός. Ακόμη,  κάλεσε τους κατοίκους του Έβρου να αποφασίσουν το όραμα για τον τόπο τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης   μπορεί να το κάνει πράξη.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο