Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θάσο, blackout στην Αλεξανδρούπολη

Οι προβλέψεις για σήμερα

Προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε χθες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα συνεχιστεί και σήμερα. Οι σφοδρές καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης που χτύπησαν τη βόρεια Ελλάδα προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας.
Στη Θάσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς. Επιπλέον, δέχτηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.
Αρκετές καταιγίδες και στον Έβρο σημειώθηκαν τις βραδινές ώρες. Στην Αλεξανδρούπολη, η έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύονταν από αρκετούς κεραυνούς ξεκίνησε γύρω στις 8 το βράδυ και συνεχίστηκε για περίπου 1,5-2 ώρες. Υπήρξαν προβλήματα λόγω συγκέντρωσης υδάτων σε αρκετά σημεία της πόλης, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε γενικό black-out στην Αλεξανδρούπολη, τη Χιλή και την ευρύτερη περιοχή με διάρκεια περίπου μίας ώρας.
Πτώσεις δέντρων και ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκάλεσαν τα ισχυρά καθοδικά ρεύματα τα οποία προηγήθηκαν της καταιγίδας η οποία έπληξε την Καβάλα το απόγευμα της Τετάρτης, Στις Σέρρες, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς.
Διακοπές ρεύματος μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας καταγράφηκαν στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Σιντικής. Χωρίς ρεύμα έμεινε και κομμάτι του κέντρου της πόλης των Σερρών. Το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας κατέγραψε έντονα καιρικά φαινόμενα, στις Σέρρες, τη Καβάλα και τη Λήμνο, ενώ λίγο πριν τις 9 το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει και στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Χθες, 24/8 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο καιρού. Πιο συγκεκριμένα, τονιζει ότι το έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία παραμένει σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο, αναβαθμίζεται από Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω των υψηλών ποσών βροχής και ραγδαιότητας των φαινομένων.

  • Για τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) από σήμερα νωρίς το βράδυ έως τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη.
  • Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) από σήμερα το βράδυ έως και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Πέμπτη.
  • Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) από σήμερα τη νύχτα έως και αύριο το βράδυ της Πέμπτης.
    Παράλληλα, υπογραμμίζεται, πως εξακολουθεί να ισχύει η πρόγνωση μέχρι την Παρασκευή 26/8 για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
    (φωτο: fb Ορεστης Ορεστιαδίτης)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο