Προβλέψεις – σοκ Ν. Τζανάκη για γιγάντιο κύμα γρίπης και κορωνοϊού μετά τις γιορτές

 Τον κώδωνα του κινδύνου για γιγάντιο πανδημικό κύμα γρίπης και κορωνοϊού που θα έρθει μετά τις γιορτές έκρουσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε το πανδημικό κύμα θα εκδηλωθεί στη χώρα μας περί τα μέσα και τέλη Ιανουαρίου και επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι θα έχουμε μεγάλο θέμα στην υγειονομική διαχείρισή του. «Η μισή Ελλάδα είναι, ήδη, άρρωστη και θα μολύνει και την άλλη μισή», ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε ότι οι μάσκες στα σχολεία είναι ένα όπλο που πρέπει να υπάρχει στη φαρέτρα της Πολιτείας και υπογράμμισε ότι τα παιδιά ακόμα και με το παραμικρό σύμπτωμα δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα πρέπει ανά μία ώρα να απολυμαίνουν και να αποστειρώνουν τις επιφάνειας που παίζουν τα παιδιά καθώς και τα παιγνίδια τους. Ο καθηγητής πνευμονολογίας χτύπησε καμπανάκι ειδικά για τα παιδιά κάτω των 5 ετών, τα οποία, όπως είπε, νοσούν βαριά.

Αναφερόμενος στο νέο κύμα πανδημίας κορωνοϊού που χτυπάει την Κίνα προέβλεψε ότι θα υπάρξουν εκατοντάδες εκατομμύρια κρούσματα και υπάρχει πιθανότητα να βγουν νέα στελέχη που  είναι υπαρκτή αλλά μικρή η πιθανότητα να μας προβληματίσουν γιατί θα «ξεφεύγουν» από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Πηγή: Σκάι, Αυγή

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο