Σημαντική διάκριση για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πρώτο στην Ελλάδα και 299ο στον κόσμο αναφορικά με τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες. «Όλα αυτά επιβεβαιώνουν και δείχνουν την ανοδική πορεία του πανεπιστημίου» αναφέρει ο καθηγητής Γκόγκας.

Πρώτο στην Ελλάδα και 299ο στον κόσμο βρίσκεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με το Ranking Web of Universities για το 2018. Την σχετική επιτυχία του ακαδημαϊκού ιδρύματος της Θράκης, έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αν. καθηγητής Οικονομικών Δ.Π.Θ. Περικλής Γκόγκας, παραθέτοντας και την σχετική λίστα με τα ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η δήλωση του κου Γκόγκα:

«Σύμφωνα με το Ranking Web of Universities για το 2018, το ΔΠΘ βρίσκεται στην θέση αυτή στην κατάταξη με κριτήριο “Presence”.

Δηλαδή, με βάση την αξιολόγηση της παγκόσμιας απόδοσης του πανεπιστημίου αναφορικά με τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες και τον αντίκτυπό τους στην διεθνή κοινότητα.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται περίπου 30.000 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.
Έτσι, το ΔΠΘ βρίσκεται στο top 0.9% όλων των πανεπιστημίων με το κριτήριο του Presence και στο 3.27% με κριτήριο την Αριστεία (Excellence).

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν και δείχνουν την ανοδική πορεία ενός από τα νεώτερα ελληνικά δημόσια περιφερειακά πανεπιστήμια με ενεργό και ισχυρό ρόλο στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δηλαδή, με βάση την αξιολόγηση της παγκόσμιας απόδοσης του πανεπιστημίου αναφορικά με τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες και τον αντίκτυπό τους στην διεθνή κοινότητα».

Σημαντική διάκριση για το ΔΠΘ σύμφωνα με τη λίστα του Ranking Web of Universities

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο